Načrti za leto 2015

STRUNJAN

26 01
 2015

Piranski nogometni veterani so se v ponedeljek, 26. januarja 2015, po treningu na piranskem igrišču, v večjem številu zbrali v Strunjanu pri Tubiju. Za polno mizo so poskrbeli igralci, ki v januarju praznujejo rojstne dneve (Alfio, Luka, Marino, Marinček, Đole), ob tej priložnosti pa so se še pogovorili o tem, kaj bodo počeli v letošnjem letu.

Zbora sta se udeležila tudi Djoko Djukić, ki zadnje čase vendarle nekaj več časa prebije na prostem, in Marino Likar. Marino namesto bitk na igrišču zadnja leta z neverjetno vztrajnostjo in žilavostjo bije boj z boleznijo. Kolegi so mu za 50. rojstni dan podarili poseben dres, na katerega so se podpisali, predvsem pa so bili zelo veseli njegove družbe.

Vaso Lukić je podal poročilo o aktivnostih v letu 2014. Imeli so 44 treningov, ob tem pa še nekaj prijateljskih tekem. Na treningih so bili boljši nogometaši v rumenih dresih. Udeležili so se nekaj turnirjev, na tistem v Furlaniji zmagali, na Festivalu nogometa na Škofijah pa so po petih letih osvajanja prvega mesta lani pristali na drugem mestu.

Na dnevnem redu je bila razprava o tem, ali naj se po letu premora spet vrnejo v istrsko veteransko ligo. Starejši veterani so mlajšim ponudili, da oni prevzamejo glavno skrb za ekipo, starejši pa bi pomagali oziroma dopolnjevali moštvo. Žal za to »mladina« ni pokazala interesa, tako da Pirana niti v sezoni, ki se bo kmalu začela, ne bo v ligi. Namesto teh tekem nameravajo Pirančani vsak mesec odigrati tekmo ali dve in vzdrževati prijateljske stike z ekipami v soseščini, pa tudi v tujini. Treningi bodo potekali po ustaljenem urniku, ob ponedeljkih, novost pa je, da bodo neopravičeni zamudniki v skupno blagajno vsakokrat prispevali pet evrov.

Dogovorili so se, da do 15. marca vsak posameznik poravna prispevek za udeležbo na treningih v višini 120 evrov, kar naj bi zadostovalo za prvi del sezone, za drugega pa se bodo še dogovorili o višini prispevka. Opozorili so tudi na nešportno, celo žaljivo obnašanje nekaterih posameznikov do soigralcev.

 

vet-luka

Poročilo o letu 2014 je podal "selektor" Vaso Lukić.

 

vet-alfio

Igralci so podpisali dres za Marina Likarja - Marinčka.

 

vet-marincek1

Marinček se je veselil darila.

 

VJ