Novi predsednik Sebastjan Polanc

NOVA GORICA

16 05
 2022

V Novi Gorici so se 16. maja na občnem zboru  zbrali člani Društva ljubiteljev teka Filipides. Pregledali so opravljeno delo v letih 2020 in 2021 ter izbrali novo vodstvo. Predsednik je postal Sebastjan Polanc.

Nočni tek na Trstelj, klubska tradicija za konec leta, je bil lani zaradi oteženih razmer (epidemija …) slabše obiskan kot prejšnja leta. Tudi v minulih dveh letih, ko je bilo na voljo manj tekaških tekmovanj, so člani društva nabrali lepo zbirko pokalov in medalj na lokalnih in regionalnih, pa tudi mednarodnih tekmovanjih, kot so balkanska prvenstva in mitingi po sosednjih državah. Številne so bile tudi medalje na državnih prvenstvih. Dosežke je spremljal in jih multimedialno objavljal na klubskem portalu Miro Vogrič, Venčeslav Japelj pa je na drugem spletnem portalu DLT, Ljudstvu tekačev, o tekaškem dogajanju, od lokalnih primorskih tekov do svetovnih prvenstev, pisal, fotografiral in snemal filme tudi za širšo publiko. Število ljubiteljev teka, ki spremljajo te spletne strani in še profil LT na Facebooku, se približuje številu 10.000.  Naj omenimo še, da so člani kluba – kot vsako leto – Rotary klubu Nova Gorica pomagali pri izpeljavi dobrodelnega Goricatlona.

Soglasno so izvolili nov izvršni odbor kluba. Sestavljajo ga Sebastjan Polanc (predsednik), Božo Faganelj (podpredsednik), Marko Paškulin (tajnik), Jadran Nardin (referent za člane), Miro Vogrič (urednik portala).

Novi predsednik je za Ljudstvo tekačev povedal: »Moja glavna skrb bo namenjena spodbujanju klubskega življenja. Moramo ga obuditi in se organizirano pojavljati na tekaških dogodkih. Ne bi bilo prav, da bi klubsko dogajanje ugasnilo, zato sem predlog kolegov in kolegic, da prevzamem predsedovanje, sprejel, ob obljubi, da mi bodo drugi stali ob strani. V letošnjem letu nameravamo sodelovati pri izvedbi teka na Angelsko goro (ekipo organizatorjev naj bi vodil Polanc, op. ur.), v sodelovanju z domačimi močmi z Otlice. Konec decembra se bo nadaljevala tradicija vzponov na Trstelj, DLT bo na Goricatlonu imel svojo štafeto, društvo bo posameznikom pomagalo pri prijavljanju za maraton v Palmanovi in morda še za kakšen drug tek. Več pozornosti kot doslej bomo namenili vprašanjem članstva, za to je prednostno zadolžen eden od članov izvršnega odbora.«

Prisotni so se na kratko zadržali še pri financah, sprejeli so predloženo poročilo in določili, da letna članarina za 2022 znaša 10 evrov, na TRR društva jo morajo člani nakazati do konca junija 2022. S tem se jim bo odprla pot do nekaterih društvenih ugodnosti, denimo skupinske prijave za polmaraton v Palmanovi ipd.

 

 

Novi predsednik DLT Filipides Sebastjan Polanc

 

Osnutek novega logotipa Teka na Angelsko goro

 

 

VJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redni letni občni zbor

NOVA GORICA

29 03
 2018

V prostorih Arcturja so se 29. marca 2018 na rednem letnem občnem zboru zbrali (maloštevilni) člani DLT Filipides. Pregledali so delo društva v minulem letu in se dogovorili za letošnje aktivnosti.

V poročilu predsednice Jane Kotar Ilijaš so bile navedene glavne aktivnosti lanskega leta, v katerem so člani društva kar dvakrat prispevali svoj delež k uspehu dobrodelnega Goricatlona; bili so organizatorji in tekači na dveh izvedbah, ki sta skupno navrgli približno 10.000 evrov, namenjenih za humanitarne namene. Pripravili so dva tradicionalna teka z družabnima zaključkoma, Grajski tek na Vogrskem in novoletni Tek na Trstelj. Sodelovali so na Ljubljanskem in Istrskem maratonu, tekih na italijanski strani meje in primorskih pokalnih tekih, pri tem pa je društvo na nekaterih tekih sofinanciralo startnino.

Delovali sta dve spletni strani DLT Filipides, ki ju urejata Miro Vogrič (osnovna) in Venčeslav Japelj (Ljudstvo tekačev – dodan je še profil na Facebooku). Društvo je po svojih močeh tudi lani skrbelo za tekaško-pohodniške poti v Panovcu.

Udeleženci občnega zbora so se spomnili svojega kolega Miljana Slamiča, lani tragično preminulega na teku v Palmanovi. Tudi njegova smrt na tekaški progi je prispevala k odločitvi, da društvo za svoje člane pripravi temeljit zdravniški pregled v novem športnem medicinskem centru v Kopru. Za pregled se je odločilo pet članov, društvo pa jim je pokrilo četrtino stroška.

Finančno poročilo je pokazalo, da je bil denar, nekaj manj kot 2000 evrov,  porabljen za financiranje s statutom predvidenih stroškov, pri tem pa je nenavadno, da vodenje računov pobere kar dobro tretjino proračuna.

Delovni program 2018 se ne bo bistveno razlikoval od lanskega, potrebno pa bo izčistiti seznam članov, kajti nekateri že leta niso plačali članarine. Ta bo tudi letos 10 evrov, rok za poravnavo te obveznosti se članom izteče 30. aprila 2018.

 

VJ

 

 

 

 

 

Dvanajstič na Trstelj

RENČE

15 12
 2017

Vzpon na Trstelj je za člane DLT Filipides zaključil tudi leto 2017. Dvanajstega vzpona se je udeležilo šest tekačev, peterico članov društva je okrepil stalni gost Valter Hvala. Pri kar visokih desetih stopinjah so se, ob razumevanju tistega, ki uravnava vreme (minimalno rosenje), filipidesi iz Renč napotili proti vrhu Trstelja. Tokrat so se zaradi lažjega prevažanja odločili za ekološko prijazen tek do konca asfalta in nazaj do Renč.

Sledilo je druženja v kleti Valterja in Valde Dornik v Biljah, ob rujni kaplici prvega in bogato pogrnjeni mizi druge. Tam so se tekačem pridružili še nekateri drugi člani. Valda se je na začetku izkazala s slastno prekmursko specialiteto langašem, večer pa zaključila s tradicionalno torto s kakijevim premazom. Bilo je dovolj časa za kramljanje ob prasketajočem ognju v kaminu, za izmenjavo komentarjev pravkar končane tekaške sezone in pogledovanje v prihodnje leto. Neizbežno je bil v središču pogovora tragično preminuli kolega Mile, Miljan Slamič, ki se je tekov na Trstelj redno udeleževal.

Predsednica DLT Filipides Jana Kotar Ilijaš se je v imenu kolegov in kolegic Valdi zahvalila za požrtvovalnost in ji izročila nagrado za njen trud, le-ta pa čaka tudi Jadrana Nardina, tokrat odsotnega. Božo Faganelj je - kot vselej - na mizo položil zanimive knjige iz njihove tiskarne in razveselil bralno zagnane tekače.

Filipidesi se bodo spet srečali v soboto, 23. decembra 2017, na dobrodelnem Goricatlonu. Svojo štafeto so poimenovali po pokojnem Miletu.

 

trstelj-jelkaTradicionalni posnetek sredi Renč, pred startom teka.

 

Fotogalerija je na povezavi.

 

VJ

 

Zapustil nas je Miljan Slamič

PALMANOVA

19 11
 2017

15. Polmaraton v Palmanovi (19. novembra 2017) je bil zadnji tek, ki ga je tekel član DLT Filipides Miljan Slamič.

Malo pred koncem proge, na 19. kilometru, se je zgrudil. Odpovedalo mu je srce. Oživljali so ga, vendar zaman. Pristojni zdravnik je odredil obdukcijo. Ob pomoči Urbanih tekačev so bili o dogodku takoj obveščeni predstavniki DLT Filipides, ki so pohiteli v bolnišnico v Palmanovi, kjer pa jih je dočakala tragična novica. V bolnišnico je pohitel tudi župan Palmanove, organizatorji so družini izrekli sožalje. Za zdravstveno varstvo polmaratoncev je bilo zelo dobro poskrbljeno.

Miljan, letnik 1974, doma iz Nove Gorice, je bil dolgoletni član DLT Filipides, sodil je med njegove najbolj prizadevne člane, kljub velikim delovnim obremenitvam. Bil je družaben in vedno dobrodošel na srečanjih tekačev. Leta 2015 je bil razglašen za najboljšega tekača DLT Filipides.

Predsednica društva Jana Kotar Ilijaš je o tragičnem dogodku obvestila člane in zapisala: "V spominu nam bo ostal kot pozitivna oseba in človek, ki je bil pripravljen takoj priskočiti na pomoč. Pogrešali ga bomo!"

 

miljanMiljan Slamič s pokalom za najboljšega tekača DLT Filipides v letu 2015.

 

 

Tudi to poletje Grajski tek

VOGRSKO

23 06
 2017

Tudi to poletje so se člani DLT Filipides zbrali na Vogrskem in odtekli tradicionalni, že nekaj let interni Grajski tek. Tokrat so tekli po novi trasi, vodič je bil Lučano Plahuta. Sedmerica tekačev, s predsednico Jano Kotar Ilijaš na čelu, se je uspešno spopadla s progo in hudo vročino, ki je ni ustavila. Zato pa je bilo toliko prijetneje po teku, v senčni oazi pri Nardinovih, kjer so se ob mraku tekačem pridružili še nekateri člani društva. Ni manjkalo ne kulinaričnih dobrot ne osvežilnih napitkov, s katerimi so preganjali dehidracijo.

 

foto1V kleti je bila vročina hitro pozabljena.

 

foto2Dehidrare humanum est bi rekli stari Grki, če bi se se s tekom ukvarjali tako študiozno, kot se danes mi. Prevedimo: seveda se na teku dehidriraš, zato je pitje po teku tako prijetno.

 

VJ

 

 

 

 

 

Občni zbor društva 2017

NOVA GORICA

21 02
 2017

Na rednem občnem zboru DLT Filipides se je 21. februarja 2017 v prostorih Arcturja zbralo 13 članov društva. Dnevni red je bil standarden, pregled opravljenega v letu 2016, finance in načrti za 2017, temu pa so dodali volitve vodstva.

V poročilu predsednice Jane Kotar Ilijaš je osrednje mesto dobila informacija o kandidaturi za denar Fundacije za šport, s pomočjo katere je DLT Filipides v prejšnjih letih vodil Primorske pokalne teke (PPT). Tudi za lansko leto je društvo pripravilo vlogo, za razliko od prejšnjih let pa je bila zavrnjena. Na občnem zboru so ugibali, kaj je bil vzrok za neuspeh. Ugotavljali so, da je večina denarja ostala v Ljubljani, da je konkurenca za ta denar vse hujša, nekatere informacija pa govorijo o tem, da imajo v tem boju že na začetku občinske športne zveze prednost pred društvi. Ob zavedanju vsega tega novi koordinatorji PPT iz TD Bistrc ne mečejo puške v koruzo in skušajo svojo vlogo prilagoditi spremenjenim razmeram. Na občnem zboru so se seznanili z opravljenim delom in načrti za pripravo PPT 2017, z zadovoljstvom so sprejeli novico, da bo pokal, katerega »oče« je DLT Filipides, po zaslugi Marjana Tavčarja, Robija Mikuža, Petra Domevščka in njihovih sodelavcev nadaljeval svojo pot tudi v jubilejni 25. sezoni. Predsednica Jana se je na odločitev fundacije pritožila, edini učinek pritožbe pa je bil obisk inšpekcije fundacije. Ta je sicer ugotovila, da je vse v redu, grenak priokus pa je le ostal.

Lani je članarino plačalo 40 članov (na seznamu jih je 60). S financami ni bilo težav, so se pa po odhodu PPT krepko zmanjšale, tako da plačevanje prej znosnega stroška računovodskega servisa zdaj ni več smiselno. Člani so vodstvu društva naložili, naj poišče cenejšega izvajalca.

Delovni program za letošnje leto je podoben lanskemu. Na njem so izvedbe tekov (med katerimi niti letos ni teka po Panovcu in krosa v Vrtojbi), dobrodelnega Goricatlona, teka na Sabotin, internih Grajskega in novoletnega teka na Trstelj, tudi letos bo društvo sofinanciralo nastope na polmaratonih v Gorici in Palmanovi ter na Ljubljanskem maratonu. Društvo bo še naprej skrbelo za tekaške poti po Panovcu. Obe spletni strani društva, matična in Ljudstvo tekačev, bosta delovali še naprej, na matični so pripravljeni nadaljevati z objavljanjem informacij o PPT, vključno z izidi.

Ker so v Italiji letos zaostrili pogoje za sodelovanje tujcev na njihovih tekih, so v DLT Filipides začeli razmišljati, kako bi svojim članom olajšali dostop do teh tekem. Ugotavljajo, da tu vlada zmeda in da se pogoji razlikujejo od teka do teka. Ker ponekod omejitve ne veljajo za člane mednarodne atletske zveze, bi lahko bila rešitev včlanitev v Atletsko zvezo Slovenije, vprašanje pa je, na katerih tekih bi to sploh olajšalo vpisovanje tekačev. Za zdaj so se v društvu odločili vstopanje v AZS zamrzniti in spremljati, kaj se bo dogajalo v Italiji. Za teka v Caprivi (izven pristojnosti italijanske tekaške federacije FIDAL) in na goriškem polmaratonu letos naj ne bi bilo težav, za polmaraton v Palmanovi – denimo – pa se še ne ve.

Na občnem zboru so se spomnili odsotne kolegice Sergeje Lipušček, ki je v lanski sezoni PPT ponovno zmagala v absolutni konkurenci.
Iztekel se je mandat predsednici Jani in podpredsedniku Marku Pericu. Dosedanja predsednica je pristala, da predsednikovanje podaljša še za leto dni, namesto Perica pa je podpredsedniško mesto zasedel Marko Paškulin.

Delovni sestanek se je nadaljeval z neformalnim druženjem ob prigrizku in žlahtni kapljici.

 

 fili-vsi

Udeležba na občnem zboru niti letos ni bila vrhunska, »zdravo jedro« pa je poskrbelo za sklepčnost.

 

LT pod
Marko Peric je podpredsedniško funkcijo predal Marku Paškulinu.

 

fili-vodstvo
Staro-novo vodstvo: Paškulin, Peric in Kotar Ilijaš.

 

VJ

 

Mladi in stari na Trstelj

RENČE, BILJE

02 12
 2016

Člani Društva ljubiteljev teka Filipides so se 2. decembra 2017, tako kot vsako leto, odpravili na devet kilometrov dolgi nočni tek od Renč do vrha Trstelja.

Tokrat je v ne prehladnem vremenu, prijetnem za tek, 600 metrov vzpona premagovalo devet tekačev, od tega kar trije kandidati na članstvo v tem društvu, Simona in Polona, ter Igor, okrepitev južnega krila DLT – slednji je vpis opravil še isti večer, celotno južno (istrsko) krilo pa je že tudi poravnalo članarino za 2017.

Mlajše kolegice in kolege je s prisotnostjo počastil 79-letni starosta primorskih gorskih tekov, dolgoletni član Filipidesa, Albert Lazar, ki so ga nekateri precej mlajši kolegi v klanec komajda dohajali. Skupaj so dosegli cilj, se za dokaz tekaške zmage fotografirali, nato pa so se odpravili k Valdi Dornik v Bilje, kjer se je druščina za obloženo mizo še nekoliko razširila. Valda je tudi tekla, le da se je malo pred vrhom obrnila in pohitela domov pripravljat pogostitev. Ob komentiranju teka smo izvedeli, da Albert (za tekaške kolege Berto) skorajda ne pozna zdravnikov, avto tudi ponoči vozi brez očal, na vzponu na Trstelj pa se niti ni spotil.

V Biljah se je nekoliko premrzla druščina pogrela ob ognjišču Valterja in Valde ter ob okušanju Valdinih dobrot pokomentirala aktualne teme minule tekaške sezone, Miro Vogrič (Berto je njegov tast) pa je poročal, kako je bilo na enomesečnem izletu po Kitajski.

Ob koncu prijetnega večera sta tekače razveselila super torta in prav posebno Miklavževo (malo je pohitel) knjižno darilo za vsakogar, za katerega je poskrbel Božo Faganelj.

Le malo pozneje, po nekaj pičlih urah spanja, sta Berto in Igor že bila na startu Štanjelskega teka, kjer tudi ni manjkalo hribov ...

 

trstelj1
Fotografija na startu v Renčah. Avtor je Igor Mušič, novinar Primorskih novic, ki je tekače pospremil na pot.

 

trstelj2
Takšna je bila tekaška druščina dobro uro pozneje vrh Trstelja ...

 

trstelj4
... to pa je posnetek, ki je nastal v nadaljevanju petkovega večera v kleti Dornikovih.

 

trstelj3
Novi član DLT Filipides Igor Reščič, ob njem pa Simona in Polona, ki sta vabljeni v društvene vrste.

 

Še nekaj fotografij najdeš na povezavi.

 

VJ

 

 

Valda Dornik v klubu 60

BILJE

26 08
 2016

Ena najuspešnejših članic DLT Filipides, v svoji kategoriji zelo težko premagljiva Valda Dornik, se je konec avgusta 2016 vpisala v klub šestdesetletnikov (sprenevedanje, da se dam za leta ne sprašuje, je pri tekačih tekmovalcih brezpredmetno, ker praktično vsi startni seznami vsebujejo letnice rojstva).

Pri Valdi prehod iz petdesetih v šestdeseta ni bil problematičen, drži se odlično in le še nekaj njenih vrstnic v Evropi bi morda našli, ki zmorejo toliko kot ona. Vstop v klub 60 je proslavila z žurko na vrtu domače hiše v Biljah. Poskrbela je za presenečenje – zlasti med moškim svetom -, saj je zadevo izpeljala brez alkohola (pohlevni aperol v sicer prostorni posodi bi težko uvrstili med alkoholne pijače). Žurka je bila krasna, polna dobrot iz Valdine kuhinje, nekaj je bilo tudi prispevkov njenih prijateljic, mož Valter je mikrofon napolnil z nekaj manj znanimi dejstvi o boljši polovici, med darili pa se je znašlo tisto, ki so ga pripravili člani DLT Filipides, z najboljšimi željami po še dolgem in uspešnem teku.

Med darili je tudi potovanje po severnem Jadranu, naslednjo soboto, zato bo lahko dan prej, v petek, odtekla še zadnji tek pred nekajdnevno prekinitvijo, etapo štafetnega teka Ljudstva tekačev Koper-Bovec, verjetno na relaciji Bilje-Solkan. Trasa tega teka – ne po naključju – poteka namreč prav mimo njenega doma.

 

valda-dlt
Predstavniki DLT Filipides, s prejšnjim predsednikom Mirom Vogričem na čelu, v družbi s slavljenko. Bili so zastopniki upravičeno odsotnih članov društva.

 

valda-slika
Karikatura-ilustracija tega pomembnega trenutka v Valdinem življenju.

 

valda-alko
Napis na vrtni uti, nad Valterjevo glavo, pojasnjuje, zakaj na mizah ni alkohola. Ni bil potreben.

 

VJ

 

 

Grajski tek četrtič

VOGRSKO

23 06
 2016

Člani DLT Filipides so tudi to poletje pripravili Grajski tek, četrtič zapored. Udeležilo se ga je sedem tekačev, nekaj manj kot običajno. Tek so posvetili spominu na preminulega kolega, člana DLT Filipides Mirana Čermelja.

Po javnem Grajskem teku, ki so ga v Vogrskem pripravljali konec prejšnjega tisočletja in začetku sedanjega, zadnji pa je bil organiziran pred 12 leti, so se tekači tega šempetrskega takaškega društva odločili tradicijo nadaljevati v društvenem okviru, z internimi teki, katerim sledi družabni del. 23. junija 2016 pod večer, ko vročina ni bila več tako neznosna, se je sedmerica tekačev izpred dvorca na Vogrskem v zmernem tempu odpravila proti jezu in stezam, speljanim nad akumulacijskim jezerom. 11,4 kilometra dolga proga s približno 250  metri vzponov je bila primerna za pretegniti noge, se razgledati, ob tem pa pokramljati o tekaških in netekaških temah.

Sledil je družabni del večera pri Nardinovih. Bojana in Jadran sta s pomočjo otrok - kot vedno - mizo napolnila z dobrotami, glavnina kulinarične ponudbe pa so bile slastne pice iz peči na drva (od pijač moramo omeniti velike količine nesladkane limonade, nadvse primerne za rehidracijo po takšnem teku, kot je Grajski). Pohvale je Jadran dobil tudi za izbiro datuma, kajti tek in družabno srečanje sta bila umeščena na enega od dveh tekem prostih dni evropskega prvenstva.

Lučano Plahuta, nekdaj vodja organizatorjev Grajskega teka, je tudi tokrat poskrbel za pokale, in to za vse tekače. Brez obremenjevanja društvene blagajne je nabavil izvirne pokale (sumljivo podobne tistim na nedavnem kamenjskem gorskem teku na Malo goro), nekaj manj obdelane, a s primerno težo - v dobesednem in prenesenem pomenu. Tekačem so se za mizo pridružili še nekateri člani DLT Filipides. In zdaj se dopusti lahko začnejo.

 

sedemPosnetek pred startom, ki ga je z rdečo zastavo oznanil Lučano Plahuta.

 

Videogalerija je na povezavi.

 

VJ

 

 

 

 

 

Občni zbor DLT Filipides

NOVA GORICA

28 01
 2016

Člani DLT Filipides so se 28. januarja 2016 v novogoriškem gasilskem domu zbrali na letnem občnem zboru. Od 51 članov, ki so lani poravnali članarino, jih je bilo prisotnih 11. Dnevni red je bil običajen: pregled opravljenega v lanskem letu in delovni načrt za letošnje. Prva novica, ki jo je povedala predsedujoča Jana Kotar Ilijaš, je bila dobra, Jana se je namreč odločila, da bo mandat predsednice društva podaljšala še za eno leto in v tem času skušala najti naslednika/naslednico. Z njo bo še eno leto ostal tudi podpredsednik Marko Peric.

Lani so člani opravili precej dela pri organizaciji tekaških prireditev. V ospredju so bili tradicionalni Tek po Panovcu (78 udeležencev v zelo neugodnem vremenu), zaključek Primorskih pokalnih tekov, 10. kros v Vrtojbi, poletni Grajski tek, novoletni Tek na Trstelj, Goricatlon, Tek na Sabotin, nekateri posamezniki pa so sodelovali tudi pri organizaciji tekov drugih društev. Ob vidnem deležu pri izvedbi Goricatlona so člani DLT Filipides tudi lani negovali humano noto teka, sodelovali so na teku za pomoč slepim in slabovidnim in na teku 10 krogov za 10 nasmehov. Sodelovali so tudi pri izvedbi Banka Koper 2. Istrskega maratona, kjer so upravljali eno od okrepčevalnic, soorganizirali pa so tudi odprti primorski prvenstvi v maratonu in polmaratonu. Delovali sta obe spletni strani s podrobnimi informacijami o PPT in PPK ter reportažnimi zapisi o tekaškem dogajanju. Člani so lani (ob lastnem sofinanciranju) dobili nove trenirke. Tudi tekaški nastopi so bili številni in uspešni, ne samo na primorskih tekih.

Društvo (v njegovem imenu Marko Peric in Jana Kotar Ilijaš) je koordiniralo PPT 2015, kot kaže zadnjič, opravilo pa je tudi najnujnejše priprave za PPT 2016 (koordinacijo po novem prevzamejo Marjan Tavčar, Robi Mikuž in Peter Domevšček). Letos naj bi uradne informacije o PPT objavljali na spletni strani TD Bistrc, izide pa tudi na strani DLT Filipides, pa tudi Ljudstvo tekačev namerava nadaljevati s pripravo reportaž o teh tekih. Dodajmo, da zasnova PPK ostaja kot doslej v rokah Mira Vogriča, glede izvedbe Krosa Vrtojbensko-Biljenskih gričev pa še ni jasno, kdo (če sploh) jo bo prevzel. Na sestanku so predlagali, da bi tudi v letu 2016 zadržali tri odprta primorska prvenstva: 5000 stadionskih metrov naj bi tudi tokrat pripravili v Kopru (ŠD Nova Aurora), polmaraton v Portorožu (Banka Koper 3. Istrski maraton), maraton pa v Bovcu, kjer bodo po 31 letih spet pripravili ta tek. Koliko tekov bo letos sestavljalo PPT, še ni jasno, najverjetneje pa bodo sodelovali tisti, katerih organizatorji bodo pravočasno podpisali pogodbe o sodelovanju.

V letošnjem delovnem programu DLT Filipides so isti teki kot lani, začetek organizacij pa bo že 25. izvedba Teka po Panovcu. Prisotni so se dogovorili, da bo treba letos članarino poravnati do 30. aprila in da bodo ugodnosti, ki jih prinaša članstvo v društvu, lahko uživali samo tisti tekači, ki bodo svojo osnovno člansko obveznost poravnali pravočasno. Članarina ostaja v višini 10 evrov.

 

filipides-obcni-500
Udeležba na občnem zboru ni bila najbolj množična.


VJ