Malonogometni festival na Škofijah

ŠKOFIJE

21 12
 2014

Ekipa piranskih veteranov je 21. decembra 2014 nastopila na tradicionalnem malonogometnem festivalu na Škofijah, kjer je na dosedanjih turnirjih v najstarejši kategoriji V+55 še vsakokrat (petkrat) odnesla največji pokal. Tokrat so Pirančani osvojili pokal za drugo mesto, čeprav so imeli najboljšo bilanco med tremi sodelujočimi ekipami. Najprej sta se pomerili ekipi Krasa iz Opatjega sela oziroma Kostanjevice in novincev iz Vrhpolja pri Kozini. Slednji, po povprečni starosti igralcev najmlajši, so zmagali s 4:0. V drugi tekmi so Pirančani z Vrhpoljem remizirali 0:0, v streljanju sedemmetrovk pa so bili Brkinci boljši in si priigrali prednost - ta je tudi odločila o zmagovalcu. Tretjo tekmo, s Krasom, je Piran dobil z izidom 5:0. Vidmar je bil najboljši strelec turnirja s tremi zadetki, ob njem sta za Piran po enkrat zadela še Pirc in Kocjančič.

Pirančani so imeli na festivalu največ ekip, pet, in so bili najuspešnejši tudi tekmovalno. Vse ekipe so osvojile pokale, v Piran so odnesli dva pokala zmagovalcev ter pokale za dve drugi mesti in eno tretje mesto.

 

skofije-ekipa-500

Za piransko ekipo je prvič branil Slavko Franca, ki je zadnjič stal na golu pred 30 leti. Ekipe ni ravno pomladil, bil je namreč najstarejši ob Pirančanov.  Novinec je bil tudi Vaso Lukić, ki je letos dopolnil 55 let. Stojijo, z leve: Sirk, Franca, Pirc, Kocjančič; čepijo: Japelj, Lukić, Vidmar.

 

skofije-siki-400

Šiki je prejel pokal, namenjen najboljšemu strelcu.

 

skofije--pokal-500

Pirančani s pokalom za drugo mesto (v rokah vodje ekipe Alfia).


VJ