Turnir v Banjaluki

BANJALUKA

13 06
 2014

Piranski veterani so se v dneh od 13. do 15. junija 2014 udeležili turnirja v Banjaluki (Republika srbska, BiH). V konkurenci treh ekip so zasedli drugo mesto, pomembnejši od izida na igrišču pa je bil družabni del obiska v Banjaluki.

Na turnirju sta igrali še ekipi Rušanj iz Beograda in veterani iz domače ekipe Vrbas. Izid tekme z Beograjčani je bil 2:2. Po tem, ko so Pirančani povedli z 2:0 (strelca Plantak in Tadić), je Rušanj uspel izenačiti. Druga tekma, z domačini, se je končala z izidom 1:2, pri čemer je prvi zadetek, pravi evrogol, dosegel Varagič. Čigra je močno udaril z dvajsetih metrov, z leve strani, in žogo premočrtno poslal v desni zgornji kot. V tretji tekmi je Vrbas premagal Beograjčane z izidom 5:1.

Družabni del se je odvijal Pri lepi Zorici do zgodnjih jutranjih ur. Evgen Katić se je naplesal in izkazal v petju, Alfio Kocjančič mu je pri tem nudil logistično in moralno podporo, sicer pa so za vzdušje skrbeli tudi člani nekega društva iz Gradca (Avstrija), ki so se po naključju pri Zorici – odlično razpoloženi - znašli istočasno s Pirančani.

Gostitelji so Pirančanom pripravili še moker izlet po Vrbasu z raftoma. Tudi to, tretje srečanje nogometnih veteranov iz Banjaluke in Pirana je bilo prijetno ter še eno dokaz, kako najpopularnejši šport zbližuje ljudi.


VJ