Novice o hrvaško-slovenski ligi

SAVUDRIJA

16 02
 2013

13. sezona prvenstva hrvaško-slovenske veteranske nogometne lige se bo začela 16. marca 2013. Nastopalo bo 11 klubov; tistim, ki so končala lansko sezono, se bo ponovno pridružila Petrovija. Pravico igranja imajo igralci letnika 1978 in starejši (NK Portorož-Piran je predlagal, da se starostna meja dvigne na 40 let, s tem, da bi dva igralca na igrišču lahko bila mlajša, od 35 do 40 let; predlog ni bil sprejet). Pirančani bodo prvo tekmo igrali v petek, 15. marca, zvečer na domačem igrišču z Rakekom, katerega igrišče je tačas še pod debelo snežno odejo.

Komisar HSVNL Roberto Vižintin iz Savudrije je v svojem poročilu o poteku lanske sezone zapisal, da sta v ligi zaželeni še dve ekipi, po ena iz Hrvaške in Slovenije. Želja večine sodelujočih ekip je tudi, da pritegnejo še katero od italijanskih ekip. Brisanje meja v tem koncu Evrope gre nogometašem precej bolje od rok kot politikom.

Zmagovalec lige (tretjič; sedemkrat je zmagala Izola, dvakrat pa Piran) NK Savudrija je zmagala v vseh odigranih tekmah. Izola je v sezonah 2001 in 2006 prav tako ostala neporažena, vendar je takrat beležila tudi nekaj remijev. Savudrija je zabila največ golov (81), prejela pa jih je najmanj (13). Piran je tudi tu na drugem mestu (57:23). Presenetljivo pa Savudrija nima najboljšega strelca, to je Mladen Gavrić, igralec Kort, s 24 zadetki. Kortežani se ponašajo tudi z edinim temnopoltim igralcem, zanje je igral Ganec Mustafa Bendhar.

Najboljši strelci Portoroža-Pirana so bili Sandi Imperl (9), Sebastjan Mrak (6), Vojko Vidmar in Ivica Plantak (6), Boštjan Vranješ in Patrik Ipavec (4), Dragan Tadić, Fabio Viler in Vaso Lukić (3). Po en zadetek je doseglo še deset igralcev.

Še nekaj statistike iz poročila Roberta Vižintina. Pet tekem je bilo registriranih z rezultatom 3:0 b.b. zaradi disciplinskih prekrškov. Po ena točka je bila odvzeta petim ekipam (Babići – igranje s tujim igralcem, Rakek – ekipa je odšla z igrišča, Postojna – niso prišli na tekmo, Zo-Grad – igranje z dvema premladima igralcema, Moela – igranje s premladim igralcem). Tekme je sodila tudi sodnica, Silvia Budak (Poreč) je svoje delo po mnenju Pirančanov opravila izvrstno.

VJ