Nova zmaga na nogometnem festivalu

ŠKOFIJE

21 12
 2013

Piranski nogometni veterani so v starostni kategoriji +55 spet odnesli prvo mesto na festivalu malega nogometa na Škofijah in tako za še eno leto podaljšali svojo nepremagljivost. So edina ekipa, ki je zmagala na vseh turnirjih doslej.

Sprva so bile prijavljene tri ekipe, ob Pirančanih še Kras iz Opatjega sela in Mi Kobarid, ker pa ekipa iz Posočja, doslej redna udeleženka tega turnirja, ni uspela zbrati dovolj igralcev, sta se za letošnjo turnirsko zmago pomerili samo dva ekipi. Končalo se je z najtesnejšo možno zmago 1:0 za Piran. V prvem polčasu je zadel Vojislav Vidmar, ob golu so imeli Pirančani še številne priložnosti za povišanje vodstva, Kras pa je le občasno prišel pred nasprotnikova vrata, toda njihov vratar Peter Trampuž je branil zelo uspešno. Zasluženo je prejel nagrado za najboljšega vratarja, glede najboljšega strelca ni bilo dileme – pokal je dobil Šiki, za najboljšega igralca pa so organizatorji razglasili Draga Sirka.

Sledilo je okrepčilo s pršutom v bifeju, kjer ni manjkalo strokovnih komentarjev tekme. Obe ekipi sta obžalovali, da ni bilo vsaj še tretje ekipe. Ugotavljali so, da je nastop na turnirju pravzaprav krona celoletnega igranja in rednega treninga. Brez tega ni mogoče računati na resen turnirski nastop, in to z leti postaja vse bolj očitno. Veselje, da Pirančanom in Kraševcem še vedno uspeva redno trenirati in uživati v nogometu, ni prav nič manj pomembno kot osvajanje pokalov.

Nobeno presenečenje ni, da so bili Pirančani v bifeju Kocka zadnji gostje in da so Vesni pomagali zakleniti lokal.

Na festivalu, ki ga je KMN Bronx Škofije pripravil že petnajstič po vrsti (nadaljuje tradicijo prejšnjega organizatorja, Primorskih novic), se je z zmago izkazala tudi selekcija U-9 NK Portorož-Piran.

 

skof-piran-500

Ekipa veteranov NK Portorož-Piran, starejših od 55 let.

 

skof-skupaj-500

Skupinski posnetek z ekipo Krasa.

 

skof-alfio-400

Tako je Alfio Kocjančič dvignil pokal, namenjen zmagovalcem.

 

skof-trije-400

Najboljši: igralec Sirk, strelec Vidmar, vratar Trampuž.

 

VJ