Letna skupščina 2024  

STRUNJAN

12 02
 2024

 

 

 

 

 

Veterani Nogometnega kluba Portorož-Piran so se 12. februarja 2024 v Strunjanu zbrali na letni skupščini, da pregledajo dogajanje v sezoni 2023 in se dogovorijo, kaj bodo počeli v sezoni 2024. Sodelovalo je 19 igralcev, še en (Miki) je »sodeloval« s pomočjo mobija iz toplih južnih krajev.

Vaso Lukić je spomnil, kako je ekipa pred letom dni zaključevala rezultatsko neuspešno sezono, potem pa si zadala nalogo, da v naslednji sezoni poskrbi za pomladitev ekipe in rezultatski dvig. V tem so bili piranski veterani zelo uspešni, sezono 2023 so končali z odlično bilanco: 11 odigranih tekem (z večinoma mlajšimi tekmeci), 6 zmag, 4 remiji, 1 poraz (2:3 z mladeniči iz ekipe slovenskih glasbenikov). Na vrhu seznama strelcev sta Dejan Kefert z devetimi in Mitja Udovič z osmimi zadetki, gol bilanca pa je 36:23. Izpeljali so nekaj več kot 40 treningov, udeležba se je gibala med 8 in 18 igralci.

Letošnji načrt tekem predvideva v glavnem nadaljevanje srečanj iz železnega repertoarja, novosti pa prideta na vrsto zelo kmalu: 24. februarja bo ekipa doma igrala z veteransko ekipo Ljubljane, 16. marca pa – prav tako doma – z ekipo iz Kungote. Visoki stroški tekem, ko je treba sprejeti od daleč prihajajoče ekipe, so z letošnjim letom narekovali omejitev števila takšnih gostovanj na eno vsako leto. Pirančani bodo tako ekipi iz Banjaluke za letos predlagali, da gre na pot Piran, Banjaluka naj bi obisk vrnila prihodnje leto, obratno pa naj bi se zgodilo z ekipo Čačka. V lanskem proračunu v višini približno 8.500 evrov je zazijala luknja v višini 700 evrov, ki jo bo treba letos pokriti, sicer pa naj bi letos zmogli realizirati zgolj polovico lanskega.

Na predlog predsednika Dragana Tadića ostaja članarina tudi v letošnjem letu 120 evrov – in prvič se je zgodilo, da so igralci članarino v večjem številu poravnavali že kar na skupščini, čeprav je za to čas še do maja. To po svoje priča o dobri atmosferi v klubu, še bolj pa morda temu pritrjuje dejstvo, da nekateri igralci ob redni članarini med letom za delovanje ekipe prispevajo še bistveno višje sponzorske prispevke, brez katerih bi bilo poravnavanje lanskih stroškov znanstvena fantastika.

Uradni del skupščine se je nadaljeval v manj formalni obliki. Kot je že navada, so stroške pogostitve Tubijeve kuhinje in točilnice poravnali trije januarski rojstnodnevniki Alfijo, Vaso in Zoran. Marino, istrski golgeter, ki vstopa v klub 70, napoveduje, da bo soigralce pogostil kot se spodobi, Fredijeva novica pa je, da bo dosedanje igralske zadolžitve zamenjal za občasno dežuranje med vratnicami. Tako bodo glavoboli vodje ekipe Vasota zaradi odsotnosti vratarjev nekoliko redkejši.

Pred dnevi je abrahama praznoval indijski član ekipe Mohan Kumar Halder, »Momčilo«. Prislužil si je majico s številko 50.

VJ


Predsednik Dragan Tadić in tehniko Vaso Lukić


 

 

 

 

 

 

 

 

Veteranska ekipa Portoroža-Pirana je konec marca in v začetku aprila odigrala tri prijateljske tekme. Gostovala je v Codroipu ter v goste sprejela ekipo zamejcev iz avstrijskega Pliberka in ekipo policije. Policija je bila tudi tokrat premočen nasprotnik, drugi dve tekmi pa so Pirančani dobili.

V Codroipo so se piranski veterani odpravili 24. marca. Domača ekipa je goste lepo pogostila, na igrišču pa ni bila prezahteven nasprotnik. Portorož-Piran je zmagal s 3:1 (0:0). Dvakrat je zadel Peterka, z 11 metrov je bil uspešen Vidmar. Žal se je na gostovanju v Italiji poškodoval Šolar, poškodba ga je z igrišča spravila za nekaj tednov. Dogovorjeno je, da veterani iz Codroipa Piran obiščejo še to poletje – in seveda dobijo novo priložnost na igrišču.

Zamejska ekipa veteranov iz Pliberka na Koroškem je star znanec Pirančanov. Na začetku aprila so si Avstrijci privoščili vikend v slovenski Istri, seveda ne brez igranja nogometa. S piransko ekipo so se pomerili 6. aprila, izid pa je bil 4:1 (1:0) za gostitelje, za katere sta zadela Imperl (trikrat) in Vidmar. Zamejci so svoj zadetek dosegli iz enajstmetrovke. V prvem polčasu je bilo razmerje sil na igrišču še dokaj izenačeno, v drugem pa so moči gostom, ki so bili brez menjav, kmalu pošle. Gostitelji tega niti niso kaj prida izkoristili, igrali so preveč na silo, kot je soigralce okrcal selektor Lukić.

Serija piranskih zmag se je končala s tekmo proti policiji 9. aprila. Te tekme nikoli niso enostavne za Pirančane, vedno se nekaj zaplete, tako da je policijska ekipa zanje že prava črna mačka. Po izidu 1:0 v prvem polčasu, Gobbo je zadel po predložku z desne strani (kateremu je predhodila šolsko izpeljana akcija po desni strani, ki se je začela z odvzeto žogo v domačem šestnajstercu), bi bili Pirančani sicer lahko zadovoljni, saj so se organizirano in učinkovito upirali mlajšim nasprotnikom, okrepljenim z nekaj nekdanjimi igralci Kopra, v drugem polčasu pa so gostitelji zadeli samo še enkrat, medtem ko so policisti nasprotnikovo mrežo zatresli kar štirikrat. Končni izid je bil tako 2:4. Tokrat so gostje imeli v drugem delu igre več moči od sicer precej oslabljene ekipe Portoroža-Pirana, če njeno tokratno postavo primerjamo s tisto, ki je pred serijo treh tekem, o katerih pišemo na tem mestu, doma s »petardo« porazila Izolane.

 

Ekipa Portoroža-Pirana v Codroipu.

 

VJ