Občni zbor 2020  

STRUNJAN

03 02
 2020

Piranski veterani so se na tradicionalnem letnem občnem zboru tudi tokrat zbrali pri Tubiju v Strunjanu. Dnevni red je bil podoben prejšnjim, začetek je bil deloven, zaključek družaben.

Trening je bil nekoliko krajši, da se je 15 igralcev malo po 21. uri, ko je bil napovedan začetek zbora, zbralo v gostilni v Strunjanu. Tehnični vodja Vaso Lukić je podal poročilo o dejavnostih veteranov v letu 2019 in predlog za 2020. Skozi leto je treniralo 28 članov, polno članarino jih je poravnalo 20. Odigrali so sedem tekem, kar je nekaj manj kot leto prej, po eno so izgubili in remizirali, petkrat pa zmagali. Najboljši strelec je bil s sedmimi goli Dejan Kefert, razmerje danih in prejetih golov je bilo 27:19. Pirančani so opravili prijetno gostovanje v Čačak, ostale tekme so odigrali doma. V najslabšem spominu jim je ostala tekma s Kortami, ki se je nesrečno že začela (15 minut pred začetkom je bilo na igrišču samo šest domačih igralcev, kljub temu, da so številni napovedali sodelovanje), na sami tekmi pa so se nesramnosti in prepiri kar vrstili.

V letošnjem letu je od načrtovanih tekem najprej, v marcu, na vrsti srečanje z ekipo policije, 4. aprila naj bi doma odigrali turnir na polovici igrišča s celjskimi ekipami, v maju naj bi se odpravili v Banjaluko, v načrtu pa sta še tekma s Codroipom in morebitni triangolarni turnir z dvema veteranskima ekipama iz Zgornje Radgone poleti, morda pa bodo temu seznamu dodali še kakšno srečanje. Težava pri dogovarjanju za tekme je udeležba igralcev, marsikateri od njih sicer napove, da pride igrat, a velikokrat ostane le pri besedah. Turnirja v Vrhpolju pri Kozini lani ni bilo, so pa veterani nad 55 let znova zmagali na turnirju na Škofijah in seznam zmag podaljšali na osem (na občnem zboru se tega uspeha sicer niso spomnili, a to ne pomeni, da je kaj manj dragocen; priborjeni pršut še čaka na primeren trenutek za rezanje po enem od treningov).

Predsednik Dragan Tadić je opozoril na nizko raven odnosov med igralci na treningih. Premalo je medsebojnega spoštovanja, preveč žalitev, prepirov in poskusov goljufanja. Po njegovem uvodu se je razvnela burna razprava, ne kaj posebno disciplinirana in artikulirana, na koncu pa so se prisotni nekako zedinili, da se morajo potruditi za bolj tovariške odnose, in Lukiću, ki naj bi vsakokrat sestavljal ekipi za medsebojno merjenje na treningih, dodelili dodatna pooblastila za discipliniranje negativno izstopajočih.

Finančno poročilo je bilo manj navdušujoče od predhodnega, v blagajni je lani zazevala luknja, ki jo bodo skušali letos zapolniti. Dodati pa moramo, da je ekipa dobila nov komplet dresov, torbe in trenirke, tako da se ve, kaj je bilo na pozitivni strani obračuna. Članarina za leto 2020 ostaja 120 evrov, poravnati pa je morajo do konca maja.

Tadić je tudi letos januarskim rojstnodnevnim slavljencem (Alfijo, Vaso, Zoran, Marino)  – ti so plačali račun za večerjo, ki jo je požlahtnila škampova juha – razdelil priložnostna darila. Alfijo se je pred dnevi pridružil Mikiju v ekskluzivnem klubu 70-letnikov. Čestitke obema! Spomnili so se bolnega kolega Marinčka in hudo poškodovanega Kaleta, obiskali ju bosta delegaciji.

Z družabnim zaključkom ni bilo težav – Tubi je svoj delovni čas tokrat podaljšal do zgodnjega jutra …

 

VJ

 

 

 

 

 

 

 

Veteranska ekipa Portoroža-Pirana je konec marca in v začetku aprila odigrala tri prijateljske tekme. Gostovala je v Codroipu ter v goste sprejela ekipo zamejcev iz avstrijskega Pliberka in ekipo policije. Policija je bila tudi tokrat premočen nasprotnik, drugi dve tekmi pa so Pirančani dobili.

V Codroipo so se piranski veterani odpravili 24. marca. Domača ekipa je goste lepo pogostila, na igrišču pa ni bila prezahteven nasprotnik. Portorož-Piran je zmagal s 3:1 (0:0). Dvakrat je zadel Peterka, z 11 metrov je bil uspešen Vidmar. Žal se je na gostovanju v Italiji poškodoval Šolar, poškodba ga je z igrišča spravila za nekaj tednov. Dogovorjeno je, da veterani iz Codroipa Piran obiščejo še to poletje – in seveda dobijo novo priložnost na igrišču.

Zamejska ekipa veteranov iz Pliberka na Koroškem je star znanec Pirančanov. Na začetku aprila so si Avstrijci privoščili vikend v slovenski Istri, seveda ne brez igranja nogometa. S piransko ekipo so se pomerili 6. aprila, izid pa je bil 4:1 (1:0) za gostitelje, za katere sta zadela Imperl (trikrat) in Vidmar. Zamejci so svoj zadetek dosegli iz enajstmetrovke. V prvem polčasu je bilo razmerje sil na igrišču še dokaj izenačeno, v drugem pa so moči gostom, ki so bili brez menjav, kmalu pošle. Gostitelji tega niti niso kaj prida izkoristili, igrali so preveč na silo, kot je soigralce okrcal selektor Lukić.

Serija piranskih zmag se je končala s tekmo proti policiji 9. aprila. Te tekme nikoli niso enostavne za Pirančane, vedno se nekaj zaplete, tako da je policijska ekipa zanje že prava črna mačka. Po izidu 1:0 v prvem polčasu, Gobbo je zadel po predložku z desne strani (kateremu je predhodila šolsko izpeljana akcija po desni strani, ki se je začela z odvzeto žogo v domačem šestnajstercu), bi bili Pirančani sicer lahko zadovoljni, saj so se organizirano in učinkovito upirali mlajšim nasprotnikom, okrepljenim z nekaj nekdanjimi igralci Kopra, v drugem polčasu pa so gostitelji zadeli samo še enkrat, medtem ko so policisti nasprotnikovo mrežo zatresli kar štirikrat. Končni izid je bil tako 2:4. Tokrat so gostje imeli v drugem delu igre več moči od sicer precej oslabljene ekipe Portoroža-Pirana, če njeno tokratno postavo primerjamo s tisto, ki je pred serijo treh tekem, o katerih pišemo na tem mestu, doma s »petardo« porazila Izolane.

 

Ekipa Portoroža-Pirana v Codroipu.

 

VJ