Pirančani odhajajo v Srbijo  

PIRAN

12 03
 2019

Piranski nogometni veterani negujejo tradicijo igranja tekem z nasprotniki iz tujine in z veseljem  nogometnim tekmam dodajajo turistično oziroma kulinarično-enološko razsežnost teh srečanj. V letošnjem letu nameravajo že utečenim stikom z ekipami iz Italije, Hrvaške in BiH dodati še druženje z veteranskima ekipama iz Slovaške in Srbije.

Prvotni načrt, da se poleti odpravijo na Slovaško, je bil spremenjen, po želji Slovakov bo prva tekma odigrana v Piranu – še vedno v poletnem času -, dogovor o gostovanju Pirančanov v Srbiji pa ostaja v veljavi. V petek, 12. aprila 2019, jih v Donji Trepči pri Čačku čakajo veterani iz ekipe FK Zadrugar. Seveda se niti tokrat ne bodo izneverili tradiciji, v Srbiji bodo ostali še do nedelje, 14. aprila, in uživali v tamkajšnjih gastronomskih specialitetah. In seveda v prijetni družbi. Dogovorjeno je že tudi, da bodo srbski veterani Pirančanom vrnili obisk in povratno tekmo odigrali v Piranu, datum pa še ni določen.

VJ

 

 

 

 

Veteranska ekipa Portoroža-Pirana je konec marca in v začetku aprila odigrala tri prijateljske tekme. Gostovala je v Codroipu ter v goste sprejela ekipo zamejcev iz avstrijskega Pliberka in ekipo policije. Policija je bila tudi tokrat premočen nasprotnik, drugi dve tekmi pa so Pirančani dobili.

V Codroipo so se piranski veterani odpravili 24. marca. Domača ekipa je goste lepo pogostila, na igrišču pa ni bila prezahteven nasprotnik. Portorož-Piran je zmagal s 3:1 (0:0). Dvakrat je zadel Peterka, z 11 metrov je bil uspešen Vidmar. Žal se je na gostovanju v Italiji poškodoval Šolar, poškodba ga je z igrišča spravila za nekaj tednov. Dogovorjeno je, da veterani iz Codroipa Piran obiščejo še to poletje – in seveda dobijo novo priložnost na igrišču.

Zamejska ekipa veteranov iz Pliberka na Koroškem je star znanec Pirančanov. Na začetku aprila so si Avstrijci privoščili vikend v slovenski Istri, seveda ne brez igranja nogometa. S piransko ekipo so se pomerili 6. aprila, izid pa je bil 4:1 (1:0) za gostitelje, za katere sta zadela Imperl (trikrat) in Vidmar. Zamejci so svoj zadetek dosegli iz enajstmetrovke. V prvem polčasu je bilo razmerje sil na igrišču še dokaj izenačeno, v drugem pa so moči gostom, ki so bili brez menjav, kmalu pošle. Gostitelji tega niti niso kaj prida izkoristili, igrali so preveč na silo, kot je soigralce okrcal selektor Lukić.

Serija piranskih zmag se je končala s tekmo proti policiji 9. aprila. Te tekme nikoli niso enostavne za Pirančane, vedno se nekaj zaplete, tako da je policijska ekipa zanje že prava črna mačka. Po izidu 1:0 v prvem polčasu, Gobbo je zadel po predložku z desne strani (kateremu je predhodila šolsko izpeljana akcija po desni strani, ki se je začela z odvzeto žogo v domačem šestnajstercu), bi bili Pirančani sicer lahko zadovoljni, saj so se organizirano in učinkovito upirali mlajšim nasprotnikom, okrepljenim z nekaj nekdanjimi igralci Kopra, v drugem polčasu pa so gostitelji zadeli samo še enkrat, medtem ko so policisti nasprotnikovo mrežo zatresli kar štirikrat. Končni izid je bil tako 2:4. Tokrat so gostje imeli v drugem delu igre več moči od sicer precej oslabljene ekipe Portoroža-Pirana, če njeno tokratno postavo primerjamo s tisto, ki je pred serijo treh tekem, o katerih pišemo na tem mestu, doma s »petardo« porazila Izolane.

 

Ekipa Portoroža-Pirana v Codroipu.

 

VJ