Letni zbor 2019  

STRUNJAN

28 01
 2019

Piranski veterani so se kot običajno na letnem zboru ob začetku leta sestali pri Tubiju v Strunjanu. Pregledali so svoje aktivnosti v preteklem letu, se dogovorili za letošnji načrt, čestitali kolegom, ki so rojstne dneve praznovali v januarju, večer pa so nadaljevali z večerjo in druženjem.

Tehnični vodja in selektor Vaso Lukić je v poročilu o dejavnostih v letu 2018 navedel nekaj statistike. Ekipa, v kateri se je zvrstilo 30 igralcev, je odigrala 11 tekem, od tega osem doma. Zmagala je šestkrat, trikrat je bilo neodločeno, dvakrat pa so bili Pirančani poraženi. Razlika v zadetkih je bila 39:15, najboljši strelec je bil Sandi Imperl z 12 goli. Na turnirjih lani ni bilo kakšnih posebnih dosežkov, vendar je v klubsko vitrino vseeno prispelo nekaj novih pokalov.

Predsednik Dragan Tadić je sliko, ki jo je beležil zapisničar Alfijo Kocjančič, dopolnil s finančnim poročilom. Izgube ni bilo, nekaj zbranega denarja je ostalo na računu. Članarino je poravnalo 28 igralcev. Tudi letos bo treba članarino v isti višini (120 evrov) poravnati do konca maja.

V letošnjem letu si veterani želijo odigrati 12 ali 13 tekem z različnimi nasprotniki, po Sloveniji, a tudi v tujini. Železni spored tekem v Italiji, Hrvaški in BiH nameravajo razširiti v Srbijo (Čačak 12. aprila) in na Slovaško (junij). Ponuja se priložnost, da v Gornji Radgoni odigrajo še kakšno dodatno tekmo, saj so vzpostavili stik z ekipo KMN Bulls iz Apač, za katero igra tudi selektor Matjaž Kek. Ker so z gornjeradgonskimi veterani že povezani, se utegne zgoditi, da se ekipe pomerijo na triangolarnem turnirju na severovzhodu Slovenije.

Kaže, da se bo tudi opremljenost ekipe letos izboljšala, saj so v teku dogovori za nabavo novega kompleta dresov.
Za pogrnjeno mizo so kot običajno poskrbeli igralci, ki v januarju praznujejo rojstne dneve. Marino, Vaso, Zoran in Alfijo so v zahvalo iz rok Dragana Tadića prejeli priložnostna darila.

Fotogalerija je na:

https://photos.google.com/share/AF1QipNC25_BP2cTxYGik2s8xOWhxJ6SQBQ_BTlDYA9DddHDxYIR335czy0To3CQU7coWw?hl=sl&key=Q0hMNWR6UGlXNEFkMWRZWmQyNU1oVC05aDhCWGV3



VJ

Veteranska ekipa Portoroža-Pirana je konec marca in v začetku aprila odigrala tri prijateljske tekme. Gostovala je v Codroipu ter v goste sprejela ekipo zamejcev iz avstrijskega Pliberka in ekipo policije. Policija je bila tudi tokrat premočen nasprotnik, drugi dve tekmi pa so Pirančani dobili.

V Codroipo so se piranski veterani odpravili 24. marca. Domača ekipa je goste lepo pogostila, na igrišču pa ni bila prezahteven nasprotnik. Portorož-Piran je zmagal s 3:1 (0:0). Dvakrat je zadel Peterka, z 11 metrov je bil uspešen Vidmar. Žal se je na gostovanju v Italiji poškodoval Šolar, poškodba ga je z igrišča spravila za nekaj tednov. Dogovorjeno je, da veterani iz Codroipa Piran obiščejo še to poletje – in seveda dobijo novo priložnost na igrišču.

Zamejska ekipa veteranov iz Pliberka na Koroškem je star znanec Pirančanov. Na začetku aprila so si Avstrijci privoščili vikend v slovenski Istri, seveda ne brez igranja nogometa. S piransko ekipo so se pomerili 6. aprila, izid pa je bil 4:1 (1:0) za gostitelje, za katere sta zadela Imperl (trikrat) in Vidmar. Zamejci so svoj zadetek dosegli iz enajstmetrovke. V prvem polčasu je bilo razmerje sil na igrišču še dokaj izenačeno, v drugem pa so moči gostom, ki so bili brez menjav, kmalu pošle. Gostitelji tega niti niso kaj prida izkoristili, igrali so preveč na silo, kot je soigralce okrcal selektor Lukić.

Serija piranskih zmag se je končala s tekmo proti policiji 9. aprila. Te tekme nikoli niso enostavne za Pirančane, vedno se nekaj zaplete, tako da je policijska ekipa zanje že prava črna mačka. Po izidu 1:0 v prvem polčasu, Gobbo je zadel po predložku z desne strani (kateremu je predhodila šolsko izpeljana akcija po desni strani, ki se je začela z odvzeto žogo v domačem šestnajstercu), bi bili Pirančani sicer lahko zadovoljni, saj so se organizirano in učinkovito upirali mlajšim nasprotnikom, okrepljenim z nekaj nekdanjimi igralci Kopra, v drugem polčasu pa so gostitelji zadeli samo še enkrat, medtem ko so policisti nasprotnikovo mrežo zatresli kar štirikrat. Končni izid je bil tako 2:4. Tokrat so gostje imeli v drugem delu igre več moči od sicer precej oslabljene ekipe Portoroža-Pirana, če njeno tokratno postavo primerjamo s tisto, ki je pred serijo treh tekem, o katerih pišemo na tem mestu, doma s »petardo« porazila Izolane.

 

Ekipa Portoroža-Pirana v Codroipu.

 

VJ