Letni sestanek 2018  

STRUNJAN

29 01
 2018

Veterani NK Portorož-Piran se niti na začetku leta 2018 niso izneverili tradiciji. Konec januarja, v katerem kar pet igralcev praznuje rojstne dneve, so se znova sestali v svojem matičnem zbirališču, gostilni Pri Tubiju, kot jo neformalno imenujejo, v Strunjanu. Opravili so letni sestanek, na katerem so pregledali minulo sezono in določili glavne aktivnosti v prihajajočem letu, slavljenci pa so poskrbeli za prijetno obloženo mizo.

Po ponedeljkovem treningu, ta je bil tokrat četrt ure krajši, so se igralci napotili v Strunjan, kjer se jim je pridružil Marino Likar, najboljši strelec istrske hrvaško-slovenske veteranske lige vseh časov. Marino se bori z neozdravljivo boleznijo in v boju z njo kaže enako nepopustljivost, kot jo je pred leti na igrišču. Soigralci in prijatelji so se razveselili njegove prisotnosti, tako njemu kot še štirim rojstnodnevnim slavljencem (še Alfio Kocjančič, Vaso Lukić, Marino Pozzecco in Zoran Mandir) so razdelili priložnostna darila.

Vodja ekipe Vaso je poročal o tekmovalnem poteku lanske sezone. Povedal je, da je ekipa ob rednih ponedeljkovih treningih odigrala še 13 prijateljskih tekem (8 zmag, 1 neodločen izid, 4 porazi) in nastopila na nekaj turnirjih, tako da so v vitrino tudi lani dodali nekaj pokalov. Nadaljevali so tradicijo obiskovanja koprskih zapornikov in družbeno koristnega dela. Na igrišču ni bilo vedno tako, kot bi moralo biti, je opozoril Vaso, med igralci je bilo kar nekaj prerekanja in nekorektnosti. Ko se je dotaknil treningov, je opozoril, da igralci zamujajo in da bi veljalo tradicionalni način igranja spremeniti. Zbor je po krajši razpravi sprejel predlog Sandija Imperla, da dva igralca vsakokrat izbirata ekipi, v katerih se bodo tako lahko srečevali igralci, ki se doslej niso praktično nikoli. Pogoj za to pa je seveda pravočasnost prihajanja na treninge; le-teh se že nekaj časa udeležuje veliko igralcev, med 16 in 22.

Pregled finančnega poslovanja, tega je podal predsednik Dragan Tadić, je pokazal pozitiven izid. Popravila se je disciplina pri plačevanju članarine, lanskemu presežku so svoje dodali še sponzorji, tako da ne preseneča nova oprema, s katero je soigralce ob prihodu na trening presenetil Dragan. Veterane so oblekli in jih opremili s športnimi torbami naslednji sponzorji: Gradbeništvo Tadić Dragan s.p. Portorož, Elektroinštalacije Šebalj Matjaž s.p. Sečovlje, Gostilna Strunjan, Lift Mont Portorož.

Članarina se letos ne spreminja, na letni ravni znaša 120 evrov, v kar je vključena tudi članarina v NK Portorož-Piran. Igralci jo morajo Draganu ali Vasu poravnati do konca marca, lahko tudi po obrokih. Plačevanje igralnine za posamezne treninge pa se ukine, so sklenili na sestanku.

Uradnemu delu sestanka je sledila večerja, nazdravljanja ni manjkalo, saj so veterani odprli še nekaj šampanjca iz zaloge novega člana Marka Peterke. Spet je svojo spretnost pokazal Denis Goja, ki je steklenico šampanjca odprl - s kozarcem.

 

skupscina-vsi
Veterani so nazdravili in si zaželeli še veliko let druženja ob nogometni žogi.

 

skupscina-marincek
Nekdanji soigralci so se razveselili prihoda Marina Likarja, enega najboljših piranskih nogometašev minulih let.

 


VJ