Drugo mesto na Škofijah  

ŠKOFIJE

17 12
 2017

Na 19. malonogometnem festivalu so piranski nogometni veterani v starostni kategoriji +55, ta je bil na sporedu deveto leto, zasedli drugo mesto. Kot že nekaj zadnjih let sta jim družbo delali ekipi Krasa in Vrhpolja, tokrat okrepljenega z nekadnjim ajdovskim prvoligašem Borivojem Lučićem. Enkrat so Brkinci že zmagali, ostalih sedem turnirjev na Škofijah pa so osvojili Pirančani, tudi tokrat občutno starejši od najtežjih nasprotnikov iz Brkinov.

Piran je najprej s 4:1 premagal Kras iz Opatjega sela, po dva zadetka sta prispevala Lukić in Vidmar, nasprotnik pa je zadel ob pomoči Pirančanov (avtogol). V drugi tekmi, ki so jo igrali Pirančani, igra je bila izenačena, so Vrhpoljci zadeli z avtogolom Pirana, ki tokrat poti do nasprotnikovega gola ni našel. Tako so Pirančani zadeli šestkrat, le da dvakrat v nepravi gol, kar jih je stalo prvega mesta. Pravi vzrok za to, da so bili za gol prekratki, pa je dejstvo, da so vseskozi igrali brez zamenjave, ker eden od povabljenih igralcev ni prišel na tekmo. V tretji tekmi je Vrhpolje s 3:1 premagalo Kras.

Organizator je bil v zadregi, ko je razglašal najboljšega strelca.  Edina z dvema zadetkoma sta bila Pirančana, žreb pa je pokal namenil Vidmarju. Najboljši vratar je bil Vrhpoljec, najboljši igralec pa - ne boste uganili :) - Borivoje Lučić.

V tretjem polčasu je sledila prepričljiva zmaga Pirančanov, zapitek pa so plačali zmagovalci, kar je tudi najbolj pravično.

 

skofije-ekipaEkipa Pirana ni imela zamenjav, kar je najverjetnejši vzrok za to, da tokrat ni zmagala.

 

skofije-dobitniki

Za prvo mesto so Vrhpoljci dobili pršut, Pirančanom je pripadel sir, Kraševcem pa mortadela.

 

skofije-alfio

Namesto tisti hip odsotnega Vidmarja je pokal za najboljšega strelca prevzel Kocjančič.

 

skofije-franca

Pokal in sir sta končala v rokah vratarja Slavka France, ljubljenca kamer in fotoaparatov.

 

VJ