Letni občni zbor

STRUNJAN

30 01
 2017

Štirje januarski rojstnodnevni slavljenci, Alfio Kocjančič, Marino Likar, Vaso Lukić in Marino Pozzecco (Likar je svojo odsotnost opravičil) so kolegom iz veteranske ekipe NK Portorož-Piran znova ponudili iztočnico za letni občni zbor – in tudi pokrili stroške pogostitve, za kar se jim ekipa najlepše zahvaljuje.

»Pri Tubiju« v Strunjanu se jih je zbralo 16, pregledali so dogajanje v lanskem letu, se dogovorili o aktivnostih v letošnjem, uskladili poglede na finance in na koncu dvema članoma izročili unikatno potiskani majici za njun osebni jubilej.

Vodja tekmovalne ekipe Vaso Lukić je poročal o lanskem letu in predstavil nekaj statističnih podatkov. Na seznam članov veteranske ekipe se je vpisalo 34 igralcev, med katerimi je treba omeniti mednarodno »okrepitev«, Indijca Mohana Kumarja Halderja - Momčila, enega najzanesljivejših in najbolj rednih udeležencev vseh aktivnosti. Piranski veterani so odigrali deset tekem, na petih so zmagali, trikrat so izgubili, dvakrat pa igrali neodločeno. Vse tekme so igrali na domačem igrišču. Ta podatek kaže na težave, ki jih imajo z zbiranjem igralcev za gostovanja, kar je tudi glavni razlog, da se jih je tudi tokrat večina odločila proti nastopanju v hrvaško-slovenski istrski veteranski ligi (kjer so v prejšnjih letih dvakrat osvojili pokal za zmagovalca). Udeležba na ponedeljkovih treningih se je lani povečala za tretjino, na enem od treningov se je zbralo kar 24 igralcev. Zaradi prerekanja glede izidov niti lani niso vodili statistike tekem med rumenimi in pisanimi.

Za leto 2017 že zdaj načrtujejo nekaj tekem. V februarju naj bi igrali s Savudrijo in novomeško Krko (vprašanje sestave ekipe za gostovanje, saj naj bi potovali v Novo mesto), predvidoma v aprilu pride na vrsto gostovanje v Codroipu, v maju pride v Piran ekipa Vrbasa iz Banjaluke. Želijo si igrati eno ali dve tekmi na mesec, zagotovo se bodo dogovorili še za nekaj prijateljskih tekem in seznam začiniti s še kakšnim zanimivim gostovanjem. Ponujajo se možnosti igranja v Beogradu, na Slovaškem, v Avstriji in BiH (Cazin).

Pregled financ je bil tokrat bolj razveseljujoč kot prejšnja leta, saj je na računu ostalo nekaj neporabljenega denarja in si bodo veterani morda lahko kupili trenirke, seveda pa ostaja še nekaj dolžnikov, ki so jih pozvali, da dolgove poravnajo. Ivica Plantak je povedal, da blagajniškega dela ne bo več opravljal, kaže, da bosta njegovo delo nadaljevala Lukić in Tadić. Najpomembnejše finančno vprašanje je članarina za leto 2017. Po burni debati je občni zbor sklenil, da bo letošnji prispevek 120 evrov, kar naj bi zadoščalo za kritje igralnine in članarine v NK Portorož-Piran. Zadnji rok za plačilo se bo iztekel 1. maja. Tisti, ki se ne bodo odločili za formalno članstvo, bodo za udeležbo na treningih plačevali po pet evrov.

Soigralci so se spomnili Denisa Goje in Aleša Fajta, ki sta praznovala abrahama. Kot običajno sta prejela majici z njunima imenoma in številom 50.

 

abrahama

Aleš in Denis sta dopolnila 50 let.

 

zbor
Občni zbor, ki ga je vodil Dragan Tadić, se je nadaljeval z druženjem v prijetnem razpoloženju, seveda za polno mizo.

 

VJ