Sedma zmaga na Škofijah

ŠKOFIJE

17 12
 2016

 Na Škofijah so pripravili 18. malonogometni festival in v njegovem okvirju osmič turnir ekip veteranov +55. Tudi tokrat je sodelovala piranska ekipa »najmlajših dečkov« in sedmič osvojila pokal, namenjen zmagovalcem. Ob tem je bil za najboljšega igralca proglašen Vaso Lukić.

Ob Pirančanih sta sodelovali še ekipi Krasa iz Opatjega sela in Vrhpolja. Kraševci in Brkinci so se izkazali za zahtevna nasprotnika in pot do zmage za Pirančane ni bila lahka. V spopadu s Krasom so imeli Istrani sicer veliko zrelih priložnosti za zadetek, spet pa se je izkazalo pravilo »če ne daš, dobiš«. Polčas se je iztekel z vodstvom Kraševcev 1:0. V drugem polčasu je Piran dvignil tempo, izenačil in nato zabil še zmagovalni gol. Strelca sta bila Vidmar in Kocjančič. Nasprotniki so bili nezadovoljni z eno od sodnikovih odločitev, ko ni videl žoge izven igrišča in je ta na koncu akcije končala v golu. Zmaga je bila srečna, čeprav glede na dogajanje na igrišču povsem zaslužena.

Takoj nato so se Pirančani pomerili še z Vrhpoljem, trdim nasprotnikom, ki je enkrat – po streljanju kazenskih strelov proti Piranu – že osvojil največji pokal Škofij. Igro Brkincev sta vodila še vedno odlično pripravljena Kariž in Vitulič, nekdanja igralca Kopra, Kariž pa med drugim tudi Olimpije. Vrhpolje je bilo nevarnejše, da zadetek je najprej dosegel Piran, strelec je bil Kocjančič, in šele nekaj minut pred iztekom časa je izenačil Vitulič (najboljši strelec turnirja). Spet, tako kot pred dvema letoma, so odločale sedemmetrovke. Kocjančič je zastreljal prvo, zato pa obranil dva strela Vrhpolja, učinkovita pa sta bila Lukić in Vidmar. Lukić je blestel v obrambnih akcijah in si prislužil pokal za najboljšega igralca.

Veliki pokal je spet končal v rokah Pirančanov. Sledilo je nazdravljanje ob pladnju s pršutom (organizatorji pod vodstvom Željka Staniča so tudi tokrat dobro poskrbeli za ekipe), komentiranje vseh treh ekip v Kocka baru, pohvale najboljšim je delila šefica Vesna, ob tem pa tolažila razočarane.

Pirančani so si priklicali v spomin vse turnirje in ugotovili, da jih je bilo osem. Na sedmih so zmagali, enkrat so bili drugi, nikoli pa še niso izgubili (tudi takrat, ko so bili drugi, so izgubili po streljanju kazenskih strelov). Pršut za nagrado bodo narezali na enem od ponedeljkovih treningov v Piranu.

Nesoglasja z igrišča so bila ob šanku kmalu potisnjena ob stran, prevladalo je spodbudno spoznanje, da vsi igralci še veliko zmorejo, da bo tako še vsaj sto let, in da se prihodnje leto spet skupaj poveselijo na in izven škofijskega igrišča.
Ta ekipa piranskih veteranov je vsako leto starejša, zmagovalnega zagona pa ji še ni zmanjkalo. Zdaj čakajo na uvedbo novega turnirja, tistega za igralce nad 65 let.

 

skofije4

Vaso Lukić, najboljši igralec.

 

skofije1

Ekipa z zmagovalnim izplenom.

 

skofije5

Alfio Kocjančič prejema nagrado.

 

skofije8

Vesna je temperamentno komentirala rezultate, vratar Vrhpolja pa je pokazal, kako je bilo na streljanju sedemmetrovk.

 

VJ