Grajski tek četrtič

VOGRSKO

23 06
 2016

Člani DLT Filipides so tudi to poletje pripravili Grajski tek, četrtič zapored. Udeležilo se ga je sedem tekačev, nekaj manj kot običajno. Tek so posvetili spominu na preminulega kolega, člana DLT Filipides Mirana Čermelja.

Po javnem Grajskem teku, ki so ga v Vogrskem pripravljali konec prejšnjega tisočletja in začetku sedanjega, zadnji pa je bil organiziran pred 12 leti, so se tekači tega šempetrskega takaškega društva odločili tradicijo nadaljevati v društvenem okviru, z internimi teki, katerim sledi družabni del. 23. junija 2016 pod večer, ko vročina ni bila več tako neznosna, se je sedmerica tekačev izpred dvorca na Vogrskem v zmernem tempu odpravila proti jezu in stezam, speljanim nad akumulacijskim jezerom. 11,4 kilometra dolga proga s približno 250  metri vzponov je bila primerna za pretegniti noge, se razgledati, ob tem pa pokramljati o tekaških in netekaških temah.

Sledil je družabni del večera pri Nardinovih. Bojana in Jadran sta s pomočjo otrok - kot vedno - mizo napolnila z dobrotami, glavnina kulinarične ponudbe pa so bile slastne pice iz peči na drva (od pijač moramo omeniti velike količine nesladkane limonade, nadvse primerne za rehidracijo po takšnem teku, kot je Grajski). Pohvale je Jadran dobil tudi za izbiro datuma, kajti tek in družabno srečanje sta bila umeščena na enega od dveh tekem prostih dni evropskega prvenstva.

Lučano Plahuta, nekdaj vodja organizatorjev Grajskega teka, je tudi tokrat poskrbel za pokale, in to za vse tekače. Brez obremenjevanja društvene blagajne je nabavil izvirne pokale (sumljivo podobne tistim na nedavnem kamenjskem gorskem teku na Malo goro), nekaj manj obdelane, a s primerno težo - v dobesednem in prenesenem pomenu. Tekačem so se za mizo pridružili še nekateri člani DLT Filipides. In zdaj se dopusti lahko začnejo.

 

sedemPosnetek pred startom, ki ga je z rdečo zastavo oznanil Lučano Plahuta.

 

Videogalerija je na povezavi.

 

VJ