Novi predsednik Sebastjan Polanc

NOVA GORICA

16 05
 2022

V Novi Gorici so se 16. maja na občnem zboru  zbrali člani Društva ljubiteljev teka Filipides. Pregledali so opravljeno delo v letih 2020 in 2021 ter izbrali novo vodstvo. Predsednik je postal Sebastjan Polanc.

Nočni tek na Trstelj, klubska tradicija za konec leta, je bil lani zaradi oteženih razmer (epidemija …) slabše obiskan kot prejšnja leta. Tudi v minulih dveh letih, ko je bilo na voljo manj tekaških tekmovanj, so člani društva nabrali lepo zbirko pokalov in medalj na lokalnih in regionalnih, pa tudi mednarodnih tekmovanjih, kot so balkanska prvenstva in mitingi po sosednjih državah. Številne so bile tudi medalje na državnih prvenstvih. Dosežke je spremljal in jih multimedialno objavljal na klubskem portalu Miro Vogrič, Venčeslav Japelj pa je na drugem spletnem portalu DLT, Ljudstvu tekačev, o tekaškem dogajanju, od lokalnih primorskih tekov do svetovnih prvenstev, pisal, fotografiral in snemal filme tudi za širšo publiko. Število ljubiteljev teka, ki spremljajo te spletne strani in še profil LT na Facebooku, se približuje številu 10.000.  Naj omenimo še, da so člani kluba – kot vsako leto – Rotary klubu Nova Gorica pomagali pri izpeljavi dobrodelnega Goricatlona.

Soglasno so izvolili nov izvršni odbor kluba. Sestavljajo ga Sebastjan Polanc (predsednik), Božo Faganelj (podpredsednik), Marko Paškulin (tajnik), Jadran Nardin (referent za člane), Miro Vogrič (urednik portala).

Novi predsednik je za Ljudstvo tekačev povedal: »Moja glavna skrb bo namenjena spodbujanju klubskega življenja. Moramo ga obuditi in se organizirano pojavljati na tekaških dogodkih. Ne bi bilo prav, da bi klubsko dogajanje ugasnilo, zato sem predlog kolegov in kolegic, da prevzamem predsedovanje, sprejel, ob obljubi, da mi bodo drugi stali ob strani. V letošnjem letu nameravamo sodelovati pri izvedbi teka na Angelsko goro (ekipo organizatorjev naj bi vodil Polanc, op. ur.), v sodelovanju z domačimi močmi z Otlice. Konec decembra se bo nadaljevala tradicija vzponov na Trstelj, DLT bo na Goricatlonu imel svojo štafeto, društvo bo posameznikom pomagalo pri prijavljanju za maraton v Palmanovi in morda še za kakšen drug tek. Več pozornosti kot doslej bomo namenili vprašanjem članstva, za to je prednostno zadolžen eden od članov izvršnega odbora.«

Prisotni so se na kratko zadržali še pri financah, sprejeli so predloženo poročilo in določili, da letna članarina za 2022 znaša 10 evrov, na TRR društva jo morajo člani nakazati do konca junija 2022. S tem se jim bo odprla pot do nekaterih društvenih ugodnosti, denimo skupinske prijave za polmaraton v Palmanovi ipd.

 

 

Novi predsednik DLT Filipides Sebastjan Polanc

 

Osnutek novega logotipa Teka na Angelsko goro

 

 

VJ