Četrti Istrski maraton bodo pripravili 8. in 9. aprila 2017

KOPER

29 11
 2016

Organizatorji Istrskega maratona, člani Društva Istrski maraton, so v koprski Pretorski palači 29. novembra 2016 novinarjem predstavili četrto izvedbo svoje prireditve.

Prihodnje leto bo ob dosedanjih treh sodelovala tudi četrta istrska občina, Ankaran, ki jo je na tiskovni konferenci predstavljal župan Gregor Strmčnik. V Ankaranu so bili veseli povabila k sodelovanju, in to ne le prihodnje leto, to je zanje projekt na dolgi rok. Glede na geografski položaj, izdatne izkušnje z mednarodnimi teki in sodelovanje z Miljami (cestne in trejl izvedbe Evromaratona) ne preseneča razmišljanje ankaranskega župana, da bi v prihodnosti veljalo Istrskemu maratonu dodati mednarodno razsežnost, v sodelovanju s Hrvaško in Italijo.

Na ta vidik je opozoril tudi predstavnik Banke Koper, bančne institucije, ki bo še četrtič glavni pokrovitelj prireditve, Igor Radovič. Banka Koper se bo z januarjem preimenovala v Intesa Sanpaolo Bank in se še bolj usmerila v nastopanje na mednarodnem bančnem tržišču. Z njo bo poudarjen tudi mednarodni koncept Istrskega maratona, poimenovanega z novim imenom banke. Radovič je spomnil, da je na tretjem maratonu ob stotniji domačih bančnikov teklo tudi 250 tekačev iz devetih držav, teh pa bo v prihodnje še več. A želijo si tudi veliko tekačev iz vseh slovenskih regij, saj po državi deluje mreža kar 52 poslovalnic Banke Koper.

Predstavniki občin (še izolski župan Igor Kolenc ter piranski in koprski podžupan Bruno Fonda in Peter Bolčič) so pohvalili prizadevanja organizatorjev maratona in podčrtali ne zgolj športne dimenzije skupnega projekta vseh štirih občin slovenske Istre.

Predsednica organizacijskega odbora dr. Marijana Sikošek ter člana Goran Sambt in Branko Vrabec sta dodala še nekaj podrobnosti o prireditvi. Razpis bodo objavili 1. decembra 2017. Rekreativni tek bo vodil od Ankarana do Kopra (10.300 m), kjer bo cilj vseh tekov, polmaraton bo tekače popeljal iz Kopra do Izole in nazaj, maratonci pa bodo tekli po trasi, ki bo zelo podobna tisti izpred treh let, iz Kopra do Pirana in Portoroža, nato pa nazaj prek Izole v Koper. Na progi Ankaran-Koper bo lahko teklo do 1700 rekreativcev, sprejeli bodo 2300 polmaratoncev in 500 maratoncev. Osnovna startnina bo 30 evrov (v prvem časovnem bloku), s popustom za skupine najmanj osmih tekačev.

Start maratona bo v nedeljo ob 10.00, polmaratonci bodo šli na pot ob 10.30, start rekreativnega teka v Ankaranu pa bo ob 10.15. V soboto bodo pripravili teke za otroke in mladino, razpis bo objavljen kasneje.

Z organizatorji Malega kraškega maratona je dogovorjeno, da tekači, ki bodo tekli na obeh tekih, do 18. januarja 2017 plačajo le 40 evrov startnine (tako imenovani Prijateljski paket), kasneje pa bo satartnina višja. Več na povezavi 1 in na  povezavi 2.

Za vprašanja so organizatorji na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., tel. 070/720-940.

 

foto2 

Skupinski posnetek ob koncu tiskovne konference, z leve: Gregor Strmčnik, Igor Kolenc, Bruno Fonda, Marijana Sikošek, Peter Bolčič, Igor Radovič, v ospredju maskota IM Boškarin Žvelto.

 

logo

Uradni logotip četrte izvedbe Istrskega maratona.


Video s tiskovne konference je na povezavi.

VJ