Klemen Triler rekordno po transverzali

ANKARAN

08 08
 2015

Gorenjec Klemen Triler, lastnik predzadnjega rekorda teka po Slovenski planinski poti (SPP), je z novim najboljšim dosežkom v soboto, 8. avgusta 2015, spet najhitrejši na transverzali. Novi rekord je sedem dni, 11 ur in 25 minut.

Klemen se je na pot na začetku transverzale pri Mariboru podal 1. avgusta navsezgodaj, na cilj v Ankaran pa je prispel 8. avgusta popoldne. Z najdaljšo slovensko gorsko ultramaratonsko progo, dolgo skoraj 600 kilometrov, na kateri je za 45.500 metrov vzponov, je opravil debel dan prej kot prvič, predlanski rekord Marjana Zupančiča pa je izboljšal za tri ure in 19 minut.

Za rekordni dosežek ni bila pomembna zgolj njegova fizična pripravljenost, bistven je bil prispevek spremljevalne ekipe, v kateri je vladala enkratna »kemija«. Po prihodu na cilj je 38-letni tekač in turni smučar za Ljudstvo tekačev povedal: »Presrečen sem, da mi je uspelo še drugič preteči SPP, zdaj še hitreje kot prvič. Bilo je naporno, bolj kot prvič, kljub temu pa sem na cilj prišel v boljšem stanju in z manj poškodbami. Noge so fajn razbite, ampak nobenih poškodb ni, tako da bom že čez nekaj dni sposoben delati in teči, to pa je najpomembnejše. Lahko povem, da je bilo nepozabno, Uroš Feldin in ekipa so me spremljali od starta do cilja, pomagalo je toliko prijateljev tekačev, da so se komaj zvrstili, tudi po šest, osem, deset jih je hkrati teklo z mano. Kemije je bila nenormalna. To, v kakšnem času sem prišel na cilj, je brezpredmetno. Bilo je ogromno pozitivne energije in prepričan sem, da se mladi iz tega lahko veliko naučijo.«

Na facebooku je bil med prvimi, ki so Klemnu čestitali, dosedanji rekorder Marjan Zupančič. Pričakovati je, da bo Marjan pripravil svoj odgovor in da lahko kmalu pričakujemo nadaljevanje bitke za ta prestižni rekord.

 

klemen-hci-500

Klemen Triler je dosežku v Ankaranu  nazdravil tudi z vodo.

 

klemen-druzina-500

Rekorder z družino, ki ga je pričakala na cilju.

 

klemen-noge-400

Klemnove noge so bile na cilju v kar dobrem stanju, z izjemo žuljev na stopalih.

 

klemen-feldin-500

Bistven element uspeha je bila spremljevalna ekipa. Vodil jo je izkušenejši Uroš Feldin, ki pa je priznal, da se je od Klemna marsičesa naučil.

 

klemen-pot-500

Na zadnjem, primorskem delu poti.

 

klemen-prihod-500

Še nekaj korakov do cilja, v spremljavi slovenske zastave.

 

VJ, foto: Mitja Volčanšek, VJ