Podpis sponzorske pogodbe med Istrskim maratonom in Banko Koper

IZOLA

26 11
 2014

Ob prisotnosti gostitelja, izolskega župana Igorja Kolenca, sta predsednica društva Istrski maraton Marijana Sikošek in predsednik uprave Banke Koper Giancarlo Miranda 26. novembra 2014 v Izoli podpisala pogodbo, s katero banka tudi pri drugem Istrskem maratonu prevzema obveze glavnega sponzorja in maratonu posoja svoje ime. Obenem je potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavnike medijev seznanili z razpisom tekov in nekaterimi podrobnostmi.

Župan Kolenc je povedal, da je maraton v Izoli dobrodošel (tam bo tokrat osrednje prizorišče) in da bo še dodatno obogatil že tako bogato leto zanimivega dogajanja v občini. »Izola je od vedno športno mesto, zavezana je športnemu duhu, med drugim se ponaša tudi z olimpijskimi medaljami,« je dodal.

Vodja organizacije BK2IM Marijana Sikošek je predstavila proge treh tekov in povedala, da maraton tudi letos ponuja Klanec ljubezni, rekreativni 10-kilometrski tek pa bo povezal istrsko zaledje, Šavrinske griče, z morjem. Tokrat so prijavnine za vse tri teke izenačene, obdobje najcenejšega vpisovanja, ki se bo začelo 1. decembra 2014, pa je podaljšano za pol meseca. Omejitve vpisa so maraton 600, polmaraton 1500 in 10-kilometrski tek 1200 tekačev. Sikoškova je poudarila, da si organizatorji želijo tudi tokrat tako pozitivno vzdušje okrog prireditve, kot je spremljalo premiero, da bi tekači uživali, prav tako pa gledalci in navijači, ter da bi se na njihov javni poziv odzvali številni prijatelji maratona (potrebovali bodo pomoč približno 500 prostovoljcev) s svojo neizmerno pozitivno energijo. Tistim, ki so pomagali pri izvedbi prvega maratona, se je ponovno zahvalila in jih povabila  k sodelovanju. »Vsi udeleženci bodo z nami preživeli lep dan, to bo prijeten uvod v turistično sezono.«

Predsednik banke Miranda je na vprašanje, kaj pričakuje od drugega maratona, v šali odvrnil, da pričakuje boljši čas svojega teka kot na prvem maratonu, nato pa je nadaljeval: »Prvi maraton je bil velik uspeh, ne samo organizacijsko in tekaško, temveč tudi emocionalno. V Koper smo pripeljali sto kolegov iz našega bančnega združenja, prišli so celo iz Egipta. Podobno bo tudi v Izoli, mestu, v katerem v veliki meri domuje duša tega prostora. V naši banki smo prepričani, da šport združuje ljudi. Želimo si prispevati k povezovanju, ne pa razdruževati, in maraton je idealna priložnost za to.«

V odgovorih na novinarska vprašanja so predstavniki BK2IM povedali, da bodo tudi tokrat pri promociji pomagali ambasadorji maratona, tako znane, javno izpostavljene osebnosti, kot tudi drugi rekreativni tekači, zaljubljeni v tek. Pričakujejo še več tujcev kot prvič, zanje bodo pripravili dodaten, praktičen način plačevanja startnine.

TK26112014 3

Predsednik Banke Koper Giancarlo Miranda (desno) podpisuje sponzorsko pogodbo. V sredini predsednica društva Istrski maraton Marijana Sikošek, levo izolski župan Igor Kolenc.

 

Video je na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=DlBKt3O1MkI&feature=youtu.be

 

VJ