2. tek v Trnovem ob Soči

TRNOVO OB SOČI

07 09
 2014

Na teku za mladino, ki je štel za točke PPT, se je zbralo 121 tekačev. Najuspešnejši so bili člani AD Posočje s petimi zmagami, TD Bovec je zmagal štirikrat.

Potem ko so v Trnovem uredili športno rekreacijsko središče in tekaško progo ob vasi, so lani prvič pripravili svoj tek. Letos so jih sprejeli v pokal PPT in 7. septembra 2014 je domače turistično društvo pod vodstvom Petra Domevščka izpeljalo tek za mladinske točke PPT. Obisk je bil za prvič zelo dober, gostitelji so se izkazali z gostoljubnostjo, vsi mladi tekači so dobili celo topli obrok, edino časomerilci Timinga Poljane so si vzeli preveč časa za urejanje izidov.

Kot običajno sta bili najštevilnejši skupini na startu sestavljeni iz najmlajših tekmovalcev (2007 in mlajši), 28 deklic in 28 fantičev. Slavila sta Mark Žgur in Miša Sardoč, ki je sledila po mamini poti (Jerica je dan prej zmagala v Novi Gorici). Oba zmagovalca sta zmagala petič in sta zelo blizu skupne zmage v PPT.

V letniku 2006 je z zmago Lana Kokotec iz Pirana ostala v igri za skupno prvo mesto, pri fantih pa je Aljoša Kranjc z zmago utrdil skupno drugo mesto (prvo je oddano Roku Kopatinu). Tekaška ekipa iz Pirana je tokrat osvojila štiri medalje in očitno uspešno dviguje raven teka na Piranskem.

Lia Domevšček je svojim dosedanjim zmagam dodala še eno, edino za domačo ekipo. Njena je že tudi skupna zmaga, čeprav – po izjavi za Ljudstvo tekačev sodeč – v to še ni prepričana. Na vprašanje, koliko zmag je zbrala letos, je odgovorila: »Nisem jih preštela, res pa je tudi, da nisem bila velikokrat  premagana. Skupno se mi zdi, da bom prva. Danes so me na začetku zaprli, nisem mogla naprej, zato sem morala za zmago finiširati.« Strokoven odgovor iz ust deklice letnika 2005, ni kaj! Njen vrstnik Tomi Bajc je z družino tudi tokrat prišel iz Sevnice, zmagal in nadaljuje boj za skupno zmago v pokalu.

V letniku 2004 je Žana Sovdat  zmagala in je že tudi skupna zmagovalka, medtem ko Tomaž Rutar kljub zmagi ne more na skupno prvo mesto. Moral se bo zadovoljiti z drugim, za Janom Francem Kopatinom (Kopatinov tokrat ni bilo na tekmo).

Lara Likar je z zmago osvojila tudi skupni pokal deklic letnika 2003, medtem ko je Andrej Skočir v nadzorovanem teku z zmago skočil na vrh zmagovalcev – nihče nima toliko zmag kot on, sedem. In nobenega poraza.

Pokal letnika 2002 je z zmago že na dosegu Tobija Gaberščka, medtem ko se mora zmagovalka v Trnovem Pia Gerbec za skupni pokal še enkrat izkazati z visoko uvrstitvijo, kajti Barbi Melihen je pred njo. Tobi je prvi krog tekel rezervirano, pobudo je prepustil Pii  (»to je bilo taktično, da sem lahko izkoristil zavetrje« se je pošalil), v drugem krogu pa je pritisnil na plin.

Deklet letnika 2001, tako kot letnika 1999, ni bilo na startu, samo en je bil tekmovalec v letniku 2001, Sašo Zorč. Vendar se ni »šparal«, tekel je na vso moč, kasneje pa nastopil še na teku za odrasle.

Letnika 2000 in 1999 sta tekla hkrati, najhitrejši pa je bil Žiga Kravanja, ki je ugnal vrstnika Denisa Pašiča, pa tudi vse leto starejše tekmece. »Škoda, da ni bilo konkurence,« je komentiral. Toda za skupno zmago ima premalo tekov, Denisa ne more več prehiteti.

Zato pa ima Vine Pirih v letniku 1999 še vedno teoretične možnosti za končno zmago, z zmago v Trnovem jih je vsekakor povečal.

Priznanje je podeljevala kobariška županja Darja Hauptman. Pripravili so še tek za odrasle prek dveh mostov, dolg 3800 metrov. Najhitrejša sta bila Ervin Furlan in Greti Gaberšček.

 

Izidi:

Zmagovalci po kategorijah:

Deklice 2007 in mlajše: Miša Sardoč (ŠD Nanos)

Deklice 2006: Lana Kokotec (AD Piran)

Deklice 2005: Lia Domevšček (TK Kobarid)

Deklice 2004: Žana Sovdat (AD Posočje)

Deklice 2003: Lara Likar (OŠ Dobravlje)

Deklice 2002: Pia Gerbec (AD Posočje)

Deklice 2001: -

Deklice 2000: Tanja Žgajnar (TD Bovec)

Deklice 1999: -

Dečki 2007 in mlajši: Mark Žgur (ŠD Nanos)

Dečki 2006: Aljoša Kranjc (Ponikve)

Dečki 2005: Tomi Bajc (AK Sevnica)

Dečki 2004: Tomaž Rutar (AD Posočje)

Dečki 2003: Andrej Skočir (AD Posočje)

Dečki 2002: Tobi Gaberšček (TD Bovec)

Dečki 2001: Sašo Zorč (TD Bovec)

Dečki 2000: Žiga Kravanja (TD Bovec)

Dečki 1999: Vine Pirih (AD Posočje)

 

Vsi izidi so na povezavi:

http://www.filipides.net/primorski_pokalni_teki/rezultati_tekov/

 

trn-dva-400

Mladina se je med tekaškimi boji zabavala.

 

trn-andrej-400

Andrej Skočir ima največ zmag v pokalu, sedem.

 

trn-lia-400

Lia Domevšček (v sredini) na stopničkah, skupaj z Julijo Kuzmin Delgiusto in Marto Mario Leban.

 

trn-denis-400

Žiga Kravanja (desno) je zmagal v Trnovem, Denis Pašič (levo) pa bo zmagovalec PPT.

 

trn-piran-400

Tekači iz Pirana so osvojili vsak svojo medaljo. Z leve: Lara Kokotec, Lara Rogič, Julija Kuzmin Delgiusto, Enej Pavletič. 

 

Fotogalerija je na povezavi:

https://plus.google.com/photos/103862101339423963519/albums/6057137228385391921

 

Video je na povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=Yd7FHzCFlsc&feature=youtu.be

 

VJ, foto: Katja Furlan in VJ