19. Tek na Ratitovec

ŽELEZNIKI

08 06
 2014

Tek na Ratitovec, ena težjih gorskotekaških preizkušenj v Sloveniji, dolga 12 kilometrov in s skoraj 1200 višinskimi metri za člane in veterane (za tekačice in mladino so pripravili krajše proge), je veljal za državno prvenstvo v gorskem teku, disciplina gor, za slovenski pokal in za Pušeljc gorskih tekov. Med člani in članicami sta zmagala Miran Cvet in Neja Kršinar. V precejšnji vročini, kljub višini, je nastopilo približno 200 tekačev in tekačic.

Konkurenca je bila huda, vrstni red pri članih pa presenetljiv. Zmagal je kolesar, mlajši veteran Miran Cvet, pred gorskim tekačem (tudi kolesarjem in mlajšim veteranom) Simonom Aličem, tretji pa je bil član, vojak Aleš Žontar, ki teče predvsem ravninske teke. Aleš je zmagovalec Banka Koper 1. Istrskega maratona, in brona na Ratitovcu se je nadvse razveselil. Kaže, da za tek premore vse od A(leš) do Ž(ontar). Letos je odlično pripravljen, težavo pa utegne pomeniti preobilica nastopov, tako da na enem od vrhuncev sezone, GM4O, 21. junija ne bo ravno svež. Če pa bi uspel zmagati še na drugem primorskem maratonu ... Odlični gorski specialisti (Kuhar, Lamovec, Zupančič, Lapajne, Triler, Bratina ...) tokrat niso bili pri vrhu.

Pri ženskah je blestela Neja Kršinar, ki zadnje časa manj nastopa na primorskih tekih. Nedavna zmagovalka KBK, veteranka Valerija Mrak, je s sproščenim nastopom pristala na drugem mestu, tretja pa je bila Jana Bratina (in četrta še ena veteranka, Mihaela Tušar). Med zmagovalci posameznih kategorij najdemo očeta in hčer Stanka in (mladinko) Ano Čufer ter (med starejšimi dečki) Jako Gržeta. Med moškimi ekipami je zmagalo PD Podbrdo (Simon Drole, Slavko Prezelj, Pavlo Šorli).

Vsi izidi so na povezavi:

http://www.gorski-teki.si/rezultati/2014/Ratitovec_2014_Rezult.pdf

 

rati-vrh-500 2

Tik pred startom članske preizkušnje v Železnikih. Miran Cvet je desno v črni opravi, Simon Alič nosi številko 30, Aleš Žontar pa je desno, v rdeči opravi.

 

Fotogalerja je na povezavi:

https://plus.google.com/photos/103862101339423963519/albums/6025918256718195569

 

VJ