Pivo tudi na jubilejnem IM

STRUNJAN

06 03
 2024

 

 

 

 

 

 

 

Tako kot še vsako leto bo tudi na jubilejnem desetem Luka Koper Istrskem maratonu tekače spodbujal Dušan Mravlje, legenda slovenskega in svetovnega ultra teka.  Na neuradni okrepčevalnici pri podhodu, ki jo bo upravljala Gostilna Strunjan, bodo pod Dušanovo taktirko v nedeljo, 14. aprila, med 10. in 13. uro (približno) stregli z vodo in češkim pivom.

Skozi Strunjan bodo letos tekli maratonci in polmaratonci, in to po dvakrat. Maratonci bodo startali ob 8. uri v Luciji, do Ankarana in nazaj. Mimo strunjanske okrepčevalnice Dušana Mravljeta, Gostilne Strunjan in Ljudstva tekačev bodo tekli dvakrat, na četrtem in 39. kilometru. Pivo bo maratonce čakalo, ko se bodo vračali, tri kilometre pred ciljem se bo marsikomu prileglo nekaj požirkov piva.

Polmaratonci bodo prav tako startali v Luciji. Tekli bodo proti Strunjanski dolini, tudi oni dvakrat mimo Dušanove okrepčevalnice, na 13. in 18. kilometru.

Dušan bo tekače spodbujal, pomagal pri strežbi, brez težav se bo lahko vsakdo z njim fotografiral in spregovoril nekaj besed (najhitrejši, ki jim je rezultat izrazita prva skrb, se ob tej okrepčevalnici seveda ne bodo zadrževali, počasnejši pa si bodo tudi tokrat vzeli kakšno minuto pavze).

Okrepčevalnica pri Mirjani, Dušanov stil, bo z vodo dopolnjevala  ponudbo uradnih točk z okrepčilom.

 

Podrobnosti o Luka Koper Istrske4m maratonu najdeš tukaj:

https://istrski-maraton.si/

 

Tako je bilo lani.

 


VJ