11. Tek na Angelsko goro

OTLICA

17 09
 2023

 

 

 

 

Enajsto izvedbo Teka na Angelsko goro sta izpeljala DLT Filipides in ŠKTD Sinji vrh, prvi tek za odrasle, drugega za otroke. Zmagovalca na petkilometrski progi s 730 metri vzponov sta Marko Tratnik in Varineja Drašler. Marko je nekoliko zaostal za svojim lanskim časom, Varineja pa je svoj dosežek izboljšala za poldrugo minuto.

Tako kot lani je bil start v ajdovskem športnem centru Pale, cilj pa nekaj metrov pred lansko ciljno črto na Otlici, tako da smo letos spet dobili nova rekorda proge. Otroci so tokrat tekli v neposredni bližini ciljnega mesta članskega teka, na krožni 300-metrski kros progi brez bistvenih sprememb v višini, najmlajši en krog, nekoliko starejši dva, najstarejši pa so zaokrožili trikrat. Vreme je bilo prijetno za tek, na odprtem še nekoliko prevroče.

Našteli smo 53 odraslih tekačev in 44 otrok, skupaj torej 97 udeležencev, ki so jih (predvsem mladino) spremljali številni starši. Lani je bilo udeležencev 89, torej nekaj manj, je pa takrat teklo več odraslih (71) in manj otrok (18).

Simona Aliča niti letos ni bilo na startu, na stopničkah so stali isti trije kot lani, le da je drugo mesto, za Markom Tratnikom, tokrat zavzel Uroš Vodopivec, Uroš Rozman pa je bil tretji. Med ženskami je od lanske prve trojice tokrat na stopničkah stala Varineja Drašler, lani druga za Lucijo Krkoč, ki letos ni tekla, je pa s sabo pripeljala ekipo mladih tekačev ŠD Nanos. Varineja je postavila peti čas, samo štirje moški so bili pred njo, njena prednost pred Anjo Mikuž je znašala dve minuti. Petra Tratnik je bila tretja s še malo večjim zaostankom za Anjo, veselila se je napredka mlajših tekmic (Varineja je letos najboljša gorska tekačica v Sloveniji, Anja pa je postala članica reprezentance).

Od šestih najvišjih mest so jih kar pet osvojili tekači in tekačice ŠD Nanos, družinsko pa so najviše posegli Tratniki (Markova boljša polovica Nadja je bila četrta).

Vse kaže, da je bil otliški tek zadnji v tej sezoni, kajti Vzpon na Hleviše je odpovedan (organizator ne more zagotoviti varne trase, načete v neurijih), prav tako ne bo teka na Nanos. Predsednika PD Podnanos Boštjana Nabergoja smo vprašali, kako kaže z njihovim tekom. Povedal je, da dela na cesti Podnanos-Eko koča Nanos še potekajo in do predvidenega datuma teka (8. oktobra) niti še nekaj tednov kasneje ne bodo končana, posledično pa ni mogoče računati na ustrezno dovoljenje upravne enote za izvedbo teka. PD bo zato na predvideni dan izpeljalo samo planinski pohod, jubilejni 25. gorski tek pa pride na vrsto prihodnje leto. Udeležba na pohodu NE BO ŠTELA KOT UDELEŽBA V PGT!

Tekače PGT tako čaka le še zaključna prireditev 3. decembra v Gaberju; takrat bo TD Burja organizirala tradicionalni Gorski tek na Tabor, ki bo štel za sezono 2024. Vodstvo PGT bo po izpadu dveh tekov ustrezno prilagodilo pogoje za osvajanje priznanj in nagrad.

 OPRAVIČILO: prvotno so bile vnesene napačne povezave do fotogalerije, zdaj je to urejeno, hvala za razumevanje.

Izidi, absolutno:

Moški:

  1. Marko Tratnik (ŠD Nanos) 35:50
  2. Uroš Vodopivec (ŠD Nanos) 36:39
  3. Uroš Rozman (AD Olimpik) 37:02

Ženske:

  1. Varineja Drašler (ŠD Nanos) 39:36
  2. Anja Mikuž (ŠD Nanos) 41:06
  3. Petra Tratnik (ŠD Nanos) 43:53

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Matija Bolko
člani: Marko Tratnik
st. člani: Elis Filipič (Endorfin)
ml. veterani: Slavko Kržič (PD Cerknica)
veterani: Stanko Čufer (PGT)
st. veterani: Marko Leban (Hiplex Team)
super veterani: Edi Kutin (TD Bovec)
ml. članice: Sabina Podbevšek (Ljubljanski tekači)
članice: Varineja Drašler
st. članice: Edita Gashi (AD Posočje)
ml. veteranke:  Mihaela Tušar (ŠD Nanos)
veteranke: Irena Gartner (AD Železniki)
najmlajše deklice: Neli Kompara (ŠD Nanos)
najmlajši dečki: Arsen Bizjak (OŠ Otlica)
ml. deklice: Julija Brecelj (TKA)
ml. dečki: Anej Curk (CC)
st. deklice: Mija Kompara (ŠD Nanos)
st. dečki: Izak Grmek (OŠ Col)

 

 

Najhitrejša na Otlici sta bila Marko Tratnik in Varineja Drašler.

 


Fotogalerije (vključno z izidi) so na:

https://photos.google.com/share/AF1QipPl1TlmRztYQ7V9cv0TBLDg3LsfjdnywQT_FAA1oCcXNkMnUwPx1PkP3rh0ZKya2w?hl=sl&key=TmwwYVZZandmSF9oNFN3YXgteF93aGRwcXNRdnBB

 

Video je na:

(1) Tek na Angelsko goro 2023 - YouTube

 


VJ