Istrski maraton 2022

KOPER

09 12
 2021

 

 

 

 

Društvo Istrski maraton sporoča, da so odprli prijave na Luka Koper 8. Istrski maraton. Objavljamo njegovo tiskovno sporočilo.

"Po dvoletnem premoru, v katerem smo svoje delovanje prilagodili razmeram in organizirali dva virtualna tekaška dogodka, člani Istrskega maratona ponovno vihamo rokave. Pomlad se hitro približuje, z njo pa dolgo pričakovani Luka Koper 8. Istrski maraton.

S 1. decembrom 2021 smo odprli prijave na Luka Koper 8. Istrski maraton, ki ga bomo pripravili 9. in 10. aprila 2022. Tokratna gostiteljica glavnega prizorišča prireditve bo Mestna občina Koper. Tekači se lahko prijavijo na spletni strani https://istrski-maraton.si/. Pri prijavi lahko izbirajo med maratonom, polmaratonom in rekreativnim tekom. Kraljevske razdalje, maratona, se bodo tekači lotili v Ankaranu, pot bodo nadaljevali do Strunjanskih solin in v cilj pritekli na glavnem prizorišču v Kopru. Starta polmaratona in rekreativnega teka bosta v Kopru. Polmaratonci bodo s svojo tekaško traso obiskali Izolo in na cilj pritekli v Kopru. Rekreativni tekači bodo z 10-kilometrskim tekom po Kopru obujali spomine na traso, ki jo je ponudil 1. Istrski maraton.

Razpisanih je 2.500 prijavnih mest. Število udeležencev je omejeno, za rekreativni tek je na voljo 1.100, za polmaraton 1.100 in za maraton 300 prijavnih mest. Prireditev bo prilagojena zdravstvenim razmeram in v skladu s takrat veljavnimi ukrepi. Več informacij je na voljo v razpisu na spletni strani https://istrski-maraton.si/.

Kapkovi otroški teki bodo potekali v soboto, 9. aprila 2022, prijave bomo sprejemali od februarja 2022 dalje.

Že sedaj z veseljem vabimo prostovoljce, da se nam pridružijo ter prireditev obogatijo s svojo srčnostjo, gostoljubnostjo in posebno energijo, ki krasi to prireditev in je nenadomestljiv del istrskega tekaškega praznika. Prijavnica za prostovoljce je na voljo na naši spletni strani."