20. Vzpon na Hleviše

IDRIJA

25 09
 2021

 

 

 

 

Za jubilejni, 20. Vzpon na Hleviše so organizatorji iz TSK Idrija start in progi za otroke iz Idrije prestavili na Hleviše. Sodelovalo je kar 41 otrok, ob 50 odraslih, med katerimi sta bila najhitrejša Varineja Drašler in domači orientacist Simon Stanonik.

Dan je bil idealen za gorski tek – in izlet na Hleviše, hrib nad Idrijo, kjer  že dve desetletji pripravljajo kolesarski in tekaški vzpon. Po udeležbi zadnja leta prednjačijo tekači, tek sodi v železni repertoar Primorskih gorskih tekov. Pri mladini se je poznalo, da se z najmlajšimi tekači TSK ukvarja odlični domači tekač in pedagog Jošt Lapajne, bili so zelo številni in uspešni. Prvič je za TSK tekla tudi nadarjena Klara Močnik iz Cerknega, tudi v šoli zelo uspešna, ki je tako dobila trenersko podporo.  Videli smo tudi tekaški drobiž pomladka gasilcev z Vojskega, niti tokrat ni manjkala četica družine Leban Jež, najuspešnejše tekaške družine na Primorskem.

V članski konkurenci smo doživeli presenečenje, nadvse uspešen nastop domačih orientacistov Simona Stanonika in Gregorja Hvale. Mlade moči so zasedle vrh stopničk, legendarni Simon Alič je bil tokrat tretji. V ženski konkurenci je še ena legenda, domačinka Sergeja Lipušček, ki najbrž niti sama ne ve, kolikokrat je na Hlevišah zmagala, zasedla drugo mesto. Precej mlajši Varineja Drašler in Anja Mikuž sta ta vikend ostali brez tekme na Čaven, a sta bili s prvim in tretjim mestom na Hlevišah zadovoljni.

Izvedba prireditve je bila kot običajno na primerni višini, edini očitek je bilo dolgo čakanje na razglasitev, a se je spričo priložnosti za martinčkanje dalo počakati na delitev medalj, praktičnih nagrad tekmovalcem in okrepčilo, tako organizatorjev kot upraviteljev planinske koče. Bržkone je bil najzadovoljnejši Simon Stanonik, kot najhitrejšemu mu je pripadel pršut.

Ker je bil Čaven vertikal zaradi organizacijskih težav odpovedan, do konca sezone PGT 2021 preostajata še dva teka, 10. oktobra za točke na Nanos in 15. oktobra za udeležbo na Sabotin z italijanske strani (kronometer).

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Stanonik (OK Azimut) 28:02
  2. Gregor Hvala (OK Azimut) 28:49
  3. Simon Alič (ŠD Nanos) 29:13

Ženske:

  1. Varineja Drašler (ŠD Nanos) 32:54
  2. Sergeja Lipušček (TK Kobarid) 34:49
  3. Anja Mikuž 36:46

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Simon Stanonik
člani: Primož Piškur (ŠD Dvorska vas)
st. člani: Sašo Pagon (Žnidarčkova domačija)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Ivan Sokol (TD Burja)
st. veterani: Marko Leban (Hiplex Team)
super veterani: Edi Kutin (AK Bovec)
ml. članice: Anja Mikuž
članice: Varineja Drašler
st. članice: Martina Pišlar
ml. veteranke: Simona Glavan (Goswin)  
veteranke: Sergeja Lipušček
st. veteranke: -
ml. dečki: Svit Leban Jež (AD Posočje)
ml. deklice: Julija Brus (TSK Idrija)
st. dečki: Naj Švab Žigon (TSK Idrija)
st. deklice: Klara Močnik (TSK Idrija)

 Vsi izidi so na povezavi:

(6) Tekaško smučarski klub TSK Idrija | Facebook

 

Najhitrejši moški in zmagovalka med ženskami.

 

Fotogalerija (z izidi) je na povezavi:
https://bit.ly/3og1GIr


Video je na povezavi:
Vzpon na Hleviše 2021 - YouTube

 

VJ