12. Gorski tek na Malo goro

KAMNJE

13 06
 2021

 

 

 

 

 

 

ŠKTD Kamnje – Potoče je 13. junija 2021 dvanajstič izpeljalo svoj Gorski tek na Malo goro. S 4.800-metrsko progo, na kateri so se gorski tekači povzpeli za 800 metrov, eno težjih v pokalu PGT, se je za točke PGT in naslove državni veteranskih prvakov spoprijelo 87 tekačev, 63 moških in 24 žensk. Na cilju sta bila najhitreje Simon Alič in Varineja Drašler.

Državno veteransko prvenstvo so gostili drugič zapored (prvič leta 2019), tako kot prvič so ga tudi tokrat izpeljali na visoki kakovostni ravni in s pridihom domačnosti, a se zaradi protikoronskih ukrepov niso smeli izkazati tudi s svojo znano bogato obloženo mizo. Predsednik združenja za gorski tek Dušan Papež je organizatorje pohvalil in se jim zahvalil, zelo verjetno bodo dobili še kakšno priložnost, da se vključijo v tekmovalni program slovenskega gorskotekaškega združenja.

Zmagovalca pred dvema letoma Mirana Cveta ni bilo na startu in tako je spet zmagal Simon Alič, od naporov prejšnjega dne sicer še nekoliko lesen, a dovolj hiter, da je vprašanje o zmagovalcu odgovor dobilo že kmalu po startu v Kamnjah. Med absolutno najhitrejšo deseterico sta bila samo dva člana, kar osem je bilo veteranov, razvrstitev prvih treh je bila enaka razvrstitvi veteranov.

Med ženskami je bilo drugače, deseterico absolutno najhitrejših je sestavljalo po pet članic in veterank, na stopničkah pa je bila le ena veteranka, Mojca Koligar, ki je za svojim (rekordnim) časom izpred dveh let zaostala za tri minute. Zmagala je Varineja Drašler, tačas v boljši formi od Mojce, ki se ubada s poškodbami. Varineja je imela res dober razlog za zadovoljstvo, premagala je tako Mojco kot Lucijo Krkoč, svojo trenerko in proslavljeno internacionalko – ki se vrača v formo.

Tokrat najstarejši udeleženec tekme ni bil moški, temveč ženska, Dolenjka Jožica Rogelj, letnik 1947. Za spremembo je odtekla gorski tek, čeprav je bolj doma v ravnini. Naslove državnih prvakov v veteranskih kategorijah so osvojili David Vogrin (KGT Papež), Gašper Rak (TK Šmarnogorska naveza), Andrej Lindič (ŠD Postojna teče), Simon Alič (ŠD Nanbos), Marko Leban (Hiplex Team), Bojan Galin (KGT Papež), Milivoj Papič (TK Šmarnogorska naveza), Jože Vrhunc (PGT), Mojca Koligar (KGT Papež), Melita Lemut Bajec, Marjeta Jerala (Let s Dance), Urša Trobec (KGT Papež) Mihaela Tušar (ŠD Nanos), Tea Bajc (Atletik Ajdovščina), Jožica Rogelj (Marathon Novo mesto).

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Alič (ŠD Nanos) 36:53
  2. David Vogrin (KGT Papež) 38:11
  3. Gašper Rak (TK Šmarnogorska naveza) 38:54

(enako v absolutni veteranski razvrstitvi)

Ženske:

  1. Varineja Drašler (ŠD Nanos) 40:51
  2. Mojca Koligar (KGT Papež) 42:03
  3. Lucija Krkoč (ŠD Nanos) 46:47

Absolutno, veteranke:

  1. Mojca Koligar (KGT Papež) 42:03
  2. Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 49:37
  3. Urša Trobec (KGT Papež) 51:10

Zmagovalci kategorij PGT:

ml. člani: Domen Vogrin (KGT Papež)
člani: David Vogrin (KGT Papež)
st. člani: Gašper Rak (TK Šmarnogorska naveza)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Sebastjan Polanc (ŠD Mahle)
st. veterani: Bojan Galin (KGT Papež)
super veterani: Danilo Pudgar (TD Burja)
ml. članice: Anja Mikuž
članice: Varineja Drašler
st. članice: Mojca Koligar
ml. veteranke: Sara DelGiusto (Naše poti)
veteranke: Mihaela Tušar
st. veteranke: Tea Bajc (Atletik Ajdovščina)

 

Najhitrejši moški: Rak, Alič, D. Vogrin

 

Najhitrejše ženske: Koligar, Drašler, Krkoč.

 

 

 

Fotogalerija je na povezavi:

https://photos.google.com/share/AF1QipNX9BP41RSUfNlRcgsDVV9sXtE7-T0TMaRwVdCIsmS_k2-Ir0zwT0IhKn7PeDAw8w?hl=sl&key=OE04Ukx6eEh3RFVlOThKVUlleF81WktZOGx5U1pB

Video je na povezavi:

12 Gorski tek na Malo goro - YouTube

 

VENČESLAV JAPELJ