Colski izziv

COL

15 10
 2020

Nastop na svetovnem prvenstvu bo za slovenske gorske tekače 15. novembra 2020 nadomestil gorski tek Colski izziv (Col-Javornik). Tek bo odprt, nastopili bodo vsi, ki se čutijo sposobni sprejeti colski izziv in teči z najboljšimi.

Društvo Trillek s Cola, v sodelovanju z Združenjem za gorske teke pri AZS in tekaškim portalom Ljudstvo tekačev ter od podpori sponzorjev, bo po odpovedi  svetovnega prvenstva v gorskem teku v Španiji (Lanzarote), 15. novembra 2020 organiziralo gorski tek Col-Javornik za mladinke, mladince, članice in člane. Tekmovanje je odprto za vse, ob povabljenih kandidatih za sestavo državne reprezentance lahko nastopijo tudi drugi tekmovalci. Izpeljano bo skladno z napotki NIJZ glede preventive covid-19, z udeležbo tekmovalci sprejmejo obvezo, da bodo ravnali skladno z njimi in s splošnimi pravili Atletske zveze Slovenije, tečejo na lastno odgovornost. Pridobivanje soglasja NIJZ je v teku.

Članska proga je dolga 9.000 m (+629-95 m), mladinska 5.100 (+403-70 m), starta bosta na Colu oziroma (za mladinke in mladince) na četrtem kilometru članske proge, cilj bo za vse pri Pirnatovi koči na Javorniku. Startnina je 10 evrov, povabljeni tekači so oproščeni plačila startnine, za vse so obvezne predhodne prijave. Prvih osem članic in prvih osem članov prejme tudi denarne nagrade, zmagovalca po 200 evrov. Vsi udeleženci prireditve se bodo morali ravnati skladno s pravili in napotki glede preventive covid-19.

Razpis s podrobnostmi je v pripravi, objavljen bo v naslednjih dneh.

 

VJ