Krog trejl

SEČOVLJE

20 08
 2020

Prostovoljci Ljudstva tekačev (LT) vabimo v petek, 28. avgusta, na Krog nad Sečovljami (samostan sv. Onofrija). Proga Krog trejla je dolga 8.500 metrov, vzponov na njej je za 280 metrov.

Trejl  je primeren za vroče poletne dni, dobršen  del trase je namreč speljan po popoldanski senci, asfalta je le za vzorec. Tekačem se bo ponudil razgled tako na notranjost Šavrinije kot proti Sečoveljskim solinam in morju. Skupinski start bo ob 17.30. Najhitrejših šest bo prejelo medalje, zmagovalca pa še šampanjca.

Trejl bo štel za pokal LT (s pokali bodo nagrajeni najhitrejši na letošnjih trejlih LT, izpustili bodo lahko samo enega). To bo tretji trejl v seriji, organizatorji bodo skušali letos dodati še četrtega. Startnine ne bo, prva okrepčevalnica z vodo bo na progi, druga na cilju, tekači morajo imeti s seboj svoje lončke. Imetnikom stalnih številk se ne bo treba prijavljati, za ostale bo sprejem urejen od 16.30 dalje.

Trejl je namenjen pripadnikom LT, vpisanim v seznam LT (vpis bo mogoč do starta). Udeleženci bodo upoštevali navodila NIJZ (varnostna razdalja, zaščitne maske za organizatorje in po osebni presoji za tekače, razkuževanje rok …). Kratka razglasitev bo opravljena takoj po prihodu zadnjega tekača v cilj, izidi bodo objavljeni na spletu in Facebooku.