Socerbov trejl

SOCERB

08 06
 2020

Sedma izvedba Istrskega maratona (11. oktobra) je vedno bliže, mi pa smo optimisti v pričakovanju, da se bo omejitev 200 udeležencev javnih prireditev povzpela do višine, ki bo omogočila izvedbo načrtovanih tekov v Ankaranu in Istri. Korona nas je upočasnila, vendar so tačas noge že v boljši formi in kakšen trejl, ti so še vedno naraščajoči trend, nam bo prišel prav. Ljudstvo tekačev (LT) bo enega pripravilo 13. junija, poimenovali smo ga po kraju dogajanja. Ne bo pretirano naporen, tako da se ga bodo lahko lotili tudi tisti, ki s trejli nimajo veliko izkušenj.

Skupina prostovoljcev LT bo trejl progo potegnila na Socerbu, na stiku Krasa in Istre s čudovitim razgledom, tam, kjer je pred časom med Primorskimi pokalnimi teki nastopal takrat eden od dveh istrskih tekov (še Martinov tek v Kortah). Trejl je napovedan za soboto, 13. junija 2020, skupinski start se bo zgodil ob 9. uri, prijave pa bomo začeli sprejemati uro prej.

Trejl bo potekal skladno z utečenim pristopom organizatorjev LT, ob minimalnih zahtevah tako organizatorjev kot tekačev, in bo tudi tokrat brezplačen, tekači pa bodo lahko h kritju minimalnih stroškov prispevali iz lastnih žepov (popolnoma prostovoljno!). Tek bo neformalen, za pripadnike LT, med katere pa se brez obveznosti lahko vpiše vsakdo pred startom. Teče se na lastno odgovornost. Tisti, ki so že na seznamu LT in imajo doma startno številko, bodo imeli v soboto najlažje delo: s seboj bodo prinesli startno številko, si jo pripeli in z njo startali. Ne bo se jim treba niti javljati predstavnici LT; ta se bo ukvarjala z novinci, vpisovala bo njihove podatke in jim v trajno last delila startne številke.

Takoj po prihodu zadnjega tekača v cilj bomo razglasili  po tri najhitrejše moške in ženske ter jim podelili medalje, zmagovalcema tudi šampanjca. Celotno listo izidov bomo objavili na Facebooku in na tej strani takoj, ko bodo obdelani, tekači z liste LT pa bodo ustrezno e-sporočilo prejeli domov. Kot že nekaj časa na reXovih tekih bomo izide tudi preračunali na virtualno starost 30 let, posebnih priznanj pa za te uvrstitve ne bomo podeljevali.

Start in cilj bosta na parkirišču pri gradu. Dolžina proge je 5,4 km, vzpona je za 100 višinskih m. Proga je speljana po gozdnih poteh in makadamu. Start bo skupinski, malo bolj na široko, kot to velevajo aktualni predpisi.

LT namerava v Istri v naslednjih tednih pripraviti še nekaj trejlov, šestim  najuspešnejšim tekmovalcem (3 Ž, 3 M) s tremi opravljenimi teki pa bo razdelilo pokale. Število tekačev je na teh tekih do nadaljnjega omejeno na 194 (kdor prej pride).

Na voljo bodo sredstva za dezinfekcijo, ki jih bodo tekači uporabili pred in po teku, in voda (za žejo, ne za dezinfekcijo). Rokovanja na priporočamo, toliko bolj pa upoštevanje nasvetov NIJZ. Se vidimo!

 

VJ (avtor je član skupine organizatorjev trejla)