reXov tek, tretja serija

IZOLA, KOPER

23 11
 2019

Prostovoljci Ljudstva tekačev so 23. novembra 2019 pripravili prvega od štirih reXovih tekov tretje serije (zima 2019/2020)  v pripravah na 7. Istrski maraton. Slavila sta Boštjan Dolgan in Eva Čanadi.

Med 23 tekači je bilo kar precej novih obrazov. Tekli so tudi hitrohodci, pripeljal jih je njihov trener, proslavljeni Fabio Ruzzier. Sprememba panoge jim ni delala težav, najboljša med njimi, 19-letna Eva Čanadi, je zmagala med dekleti. Za LT je povedala, da je njen glavni cilj za prihodnjo sezono uvrstitev na evropsko prvenstvo v hoji na 20 kilometrov za mlajše članice. Sledili sta ji Kristina Bele in Elena Safonova, obe že večkratni zmagovalki reXovega teka. Elena je skupaj s Tatjano Gornjec dan pozneje nastopila še v teku skozi Briško jamo; obe sta bili zelo uspešni, Elena je v Jamski kombinaciji zasedla drugo mesto, Tatjana pa peto.

V moški konkurenci smo bili priča družinskemu obračunu Dolganovih iz Košane. Oče Boštjan je bil tudi tokrat hitrejši od sina Tjaža, vsi pa po malem že ugibamo, kdaj se bo to obrnilo. Tretji je bil Stojan Rodica, ki je bil tokratni zmagovalec po starostnem preračunu. Naj spomnimo, tudi v tej seriji se tekači borijo za primat v virtualni kategoriji 30-letnikov, zahvaljujoč formuli, ki starejšim odvzema sekunde in minute. Po skoraj dveh letih tekaškega mirovanja je šel na progo Franci Ohnjec, ki je pozdravil zoprno smučarsko poškodbo. Svojevrstna zmaga je bilo njegova že pred startom.

Elena je tudi tokrat spekla prav posebne piškote z reXovimi oznakami, organizatorji iz vrst Ljudstva tekačev in tudi nekaj tekačev je ponudilo okrepčilo (čaj, kavo, sladice, čokolado …), udeleženci so tudi tokrat uživali v mafinih, ki jih je spekla Karolina.

Naslednji reXov tek bo 28. decembra, tekači so vabljeni, da si nadenejo Božičkova pokrivala.

 

Izidi:

Moški:

  1. Boštjan Dolgan 14:56
  2. Tjaž Dolgan 15:43
  3. Stojan Rodica 16:27

Ženske:

  1. Eva Čanadi 17:14
  2. Kristina Bele 17:39
  3. Elena Safonova 18:15

Fotogalerija (vključno z izidi) je na:
https://photos.google.com/share/AF1QipMytc8wjdV8B93Q3qYvbJt8JO19q-JSL7UDC8vcbGYbBXhuchhkDEk-_fx3BI_dFQ?hl=sl&key=SnFlS0Vxa1dyeHRJWHJqVHVZTGp3Y05OU1QxU3pR

Video je na:
https://www.youtube.com/watch?v=uWzVAEE6rpY&feature=youtu.be

 

VJ (avtor je član skupine organizatorjev teka)