Nova zimska serija reXovih tekov

IZOLA, KOPER

12 10
 2019

Ekipa prostovoljcev Ljudstva tekačev (LT) nadaljuje s pripravljanjem brezplačnih reXovih tekov, povezanih z Istrskim maratonom, ki tudi sam načrtuje tekaške priprave na sedmo izvedbo Istrskega maratona (4. in 5. aprila 2020, začetek prijav 1. decembra 2019). Pozimi 2019/2020 se bo odvila tretja serija reXovih tekov, predvideni so štirje teki. Prvega bo LT pripravilo v soboto, 23. novembra 2019, kot vselej bo start in cilj pri Rudi v Izoli. Vsi reXovi teki so brezplačni.

Potek tekov bo enak, kot je bil doslej, teklo se bo proti Žusterni in nazaj, po progi dolžine 4.200 metrov. Začetek tekov, vedno ob sobotah, je postavljen na 9. uro, prijaviti se bo mogoče od 8.30 dalje. Tisti tekači, ki so že tekli na teh tekih in so zadržali stalno startno številko, se bodo lahko samo postavili na start – in tekli. Vse ostalo je skrb organizatorjev. Novinci, ki se bodo odločili za stalno startno številko, bodo svoje podatke povedali samo enkrat,  ob prvi prijavi. Prevzeli bodo startno številko in bodo uvrščeni na seznam pripadnikov LT (kajti reXov tek je – formalno gledano - tek za LT, na lastno odgovornost vsakega tekača). Pripadnost LT prinaša tudi redno prejemanje opozoril na aktualne tekaške dogodke ter obvestil o na spletnih straneh LT objavljenih zapisih, fotogalerijah in video posnetkih tekov, ki jih spremlja LT.

Trije najhitrejši moški in tri ženske bodo vsakokrat prejeli medalje, razglašeni bodo zmagovalci letnikov, s posebno formulo pa bodo dosežki preračunani za sestavo dveh seznamov izidov, ločeno za moške in za ženske, s katerima bodo izničene starostne razlike med tekmovalci. Z drugimi besedami: starejši od 30 let bodo deležni bonusa, odvisno od let, tako da se bodo vsi lahko primerjali med seboj. Nadaljujemo s prakso, da prvih deset na tem seznamu starostno preračunanih izidov prejme točke (prvi 10 … deseti 1), ki jih bomo na koncu sešteli in dobili absolutni vrstni red vseh štirih tekov, najboljši (3+3) pa bodo nagrajeni.

Nadaljevala se bo tudi tradicija nagrajevanja zmagovalcev s šampanjcem. Pa to ne pomeni, da so dobrodošli samo hitri tekmovalci. Ti sicer dajo lesk tekmovanju in ob njih se tudi počasnejši bolje počutijo (in česa naučijo), še bolj pa smo veseli tekačev, ki se lotevajo prvih korakov na tekaških progah in »čistih« rekreativcev. LT ceni vsakogar, ki se odloči, da pride teč na naše teke, ne glede na svojo pripravljenost, ob tem pa zna počastiti zmagovalce.

Vsi organizatorji smo prostovoljci, za tekače smo pripravljeni zastaviti svoj čas, energijo in dobro voljo – in včasih tudi poseči v lastno denarnico. Startnine ni, za kritje minimalnih stroškov izvedbe pa so dobrodošli prostovoljni prispevki.

Seznam tekov:

sobota, 23. novembra 2019

sobota, 28. decembra 2019

sobota, 11. januarja 2020

sobota, 8. februarja 2020

 

VJ (avtor je član ekipe organizatorjev teka)