15. Bubin spominski tek na Javornik

COL

22 09
 2019

Prestavitev s spomladanskega termina na jesenskega in poznejši start sta ob dejstvu, da so teku na Colu konkurirale druge tekaške prireditve, zredčila tekače, ki se borijo za točke PGT. Med 49 tekmovalci sta bila najhitrejša domača šampiona, Marko in Petra Tratnik. Zanj je bila to osma, zanjo peta zmaga na tej tekmi.

Ohladitev je tekačem prijala, vendar so po prihodu v cilj poiskali topel kotiček v koči na Javorniku, kjer so pričakali avtobusni prevoz v dolino ali pa se še ogreti lotili še spusta nazaj do Cola, kjer so pod šotorom domačini pripravljali svoje tradicionalno zabavo.

V dvoboju med šampionoma dosedanjih 14 tekov (Marko sedem, Simon šest zmag, eno pa ima Tržačan Moretton) je slavil Marko Tratnik, uvrščen v slovensko reprezentanco za svetovno gorskotekaško prvenstvo v Argentini sredi novembra. Tokrat je bil tek odločen že zgodaj, Simon Alič namreč zaradi težav s tetivo ni tekel s polno močjo. Razlika na cilju je bila skoraj dve minuti, še dobri dve minuti za Simonom pa je na tretje mesto prispel Anej Likar, ki se zadnje čase spet uvršča na stopničke PGT.

Petra je zabeležila peto zmago s skoraj osmimi minutami prednosti. Tudi ona bo potovala v Argentino, kjer bo skušala popraviti doslej najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih, četrto mesto. Za tri leta starejšo Jasmino Munih (od Petre) je na tretjo stopničko stopila veteranke Urša Trobec, že lastnica medalje s svetovnega prvenstva, četrta pa je bila tretja predstavnica iz družine Tratnik, Tatjana, poročena Rušt. Kljub temu, da bolj malo trenira tek, ji njeni geni omogočajo dobre izide. Napišimo še letnice rojstev: Tatjana 1978, Marko 1986, Petra 1988. Za Uršo je bil ta tek predvsem iztek po 60-kilometrskem trejlu dan prej v Kranjski Gori, tam je bila absolutno četrta, v kategoriji pa je zmagala.

Organizatorji iz društva Trillek so dobro opravili svoje delo, tisto osnovno, ni pa bilo kakšnih presežkov. Izidi so napisani brez klubske pripadnosti, je pa poznavalcem jasno, da so med moškimi prva tri mesta osvojili člani ŠD Nanos, med dekleti je Nanosu na stopničkah štrene mešala samo Urša, po novem članica KGT Papež. Zato pa so bili tekači na prizorišču vaške zabave deležni bogatejše izbire jedi kot običajno in izvrstnega sladoleda iz doline.

Naslednji tek iz serije PGT bo 28. septembra Vzpon na Hleviše, za mladino in odrasle.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Marko Tratnik (ŠD Nanos) 40:36
  2. Simon Alič (ŠD Nanos) 42:17
  3. Anej Likar (ŠD Nanos) 44:38

Ženske:

  1. Petra Tratnik (ŠD Nanos) 48:00
  2. Jasmina Munih (ŠD Nanos) 55:55
  3. Urša Trobec (KGT Papež) 58:21

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Anej Likar
člani: Marko Tratnik
st. člani: Enes Filipič (Endorfin)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Simon Strnad (ŠD Nanos)
st. veterani: Fabio Feri
super veterani: Zvonko Šulin
ml. članice: -
članice: Petra Tratnik
st. članice: Tatjana Rušt
ml. veteranke: Melita Bajec Lemut
veteranke: Urša Trobec
st. veteranke: Marta Šorli (PGT)

Vsi izidi so v naši fotogaleriji 1, objavljeni pa bodo tudi na:
http://www.primorskigorskiteki.si/index.php/rezultati-2019


Fotogalerija 1 je na:
https://photos.google.com/share/AF1QipNW02npzC1sijDzm6GTXsGcnQyv1VXtxup8SPf1JyPNd4a4Xjx2Zefh65EbGcfW-Q?hl=sl&key=TTk3RVZaaEpBQXI2OU16WjFSZUJldTBGS3FDZHB3

Fotogalerija 2 je na:

https://photos.google.com/share/AF1QipM2imlxoRHfxBzmz6FHxjoEUbiNSjaCSWdBiSwGRZ3M_sa_X7CrQBlB0gNC_qWQzA?hl=sl&key=VUM4My1VNVpWeHFXN1lFT05FN3E1R0RNN1dzTXN3

Video je na:
https://www.youtube.com/watch?v=SvflXFYTQ40&feature=youtu.be


VJ