18. Tek na Tabor

SEŽANA

24 08
 2019

ŠD Kraški tekači je ob sežanskem občinskem prazniku pripravilo 18. izvedbo Teka na Tabor. Teklo je 48 tekačev, ob njih je sodelovalo še kakšnih 30 članov društva Sožitje, najhitrejša pa sta bila Borut Margon in Sergeja Lipušček.

Župan David Škabar je nagovoril tekače, udeležence Teka na Tabor, ki ga ob občinskem prazniku tradicionalno pripravljajo Kraški tekači, potem pa jih pospremil na 7,5 kilometra dolgo progo. Nastopilo je 48 tekačev (lani, ob slabem vremenu, jih je bilo 33), ob njih pa se je teka udeležilo (tudi odtekli so krajšo progo in si vsi prislužili medalje) še približno 30 članov društva Sožitje. Vreme je bilo prijetno za tek, pa tudi ostali elementi organizacije so omogočili prijetno atmosfero. Tekači so ob pašti poskusili pršut, narezan z 89 let staro salamoreznico, ki jo je – tako kot lani - upravljal Vojko Markočič. Ni manjkalo niti terana, delili so praktična darila. Glavno, panoramski izlet z letalom za tri osebe, je žreb dodelil Matevžu Permetu. Kraška podružnica Društva za zdravje srca in ožilja je tudi tokrat opravljala zdravstvene meritve, Marko Goranič pa je tek odprl s svojimi golobi.

Borut Margon je peto mesto iz leta 2015 letos nadgradil z zmago, bil je edini, ki je tekel pod 30 minutami. Drugi je bil Ervin Furlan, kljub lažjim zdravstvenim težavam, tretji Primož Cergolj. Med ženskami je lansko zmago ponovila Sergeja Lipušček, Kristina Bele je prav tako ponovila lansko tretje mesto, Rebeka Petrovčič pa je z lanskega četrtega skočila na drugo mesto.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Borut Margon (BM1 Prosport) 29:32
  2. Ervin Furlan (ŠD Nanos) 31:11
  3. Primož Cergolj  (ŠD Nanos) 32:04

Ženske:

  1. Sergeja Lipušček (DLT Filipides) 33:47
  2. Rebeka Petrovčič (AK Pivka) 36:59
  3. Kristina Bele (AK Pivka) 38:04

Vsi izidi so na voljo v fotogaleriji.

Fotogalerija je na:
https://photos.google.com/share/AF1QipMfJWRmN4ebf-8HTgh6BxMHRCA94jfEaaUSb2oouLuDlueA0Eoti5adOxFaFcHUPw?key=Vi1RY0lmZzZXUW9UQzZfVXkyMlJqRnlCMHFkWDJ3&hl=sl

Video je na:
https://www.youtube.com/watch?v=HcCt3euVFjc&feature=youtu.be

 

VJ