11. Gorski tek na Malo goro

KAMNJE

09 06
 2019

Enajsta izvedba Gorskega teka na Malo goro je bila ob boju za točke PGT tudi državno prvenstvo za veterane. Zmagala sta Miran Cvet in Mojca Koligar, ki je ženski rekord spustila krepko pod 40 minut.

Tek je pritegnil slabo stotnijo tekačev in tekačic, nekateri od njih so bili v Kamnjah prvič, denimo Mojca Koligar, tačas najboljša slovenska gorska tekačica, ki jo je gostoljubnost Kamenjcev navdušila. Prijaznost in ponudba vseh mogočih dobrot pri koči na cilju sta bili del nagrade za najhitrejši ženski tek na Malo goro doslej. Mojca je za sekundo manj kot dve minuti popravila rekord Lucije Krkoč, na cilju je bila tretja, pred njo sta bila samo zmagovalec Miran Cvet in rekorder (njegov dosežek ostaja na vrhu izidov) Simon Alič!

To je bilo predvsem veteransko prvenstvo, a vseeno velja omeniti dosežka dveh tekačev, rojenih v tem tisočletju: Filip Jerala, letnik 2004, je bil 16. med moškimi, Gaja Leban Jež, letnik 2006, pa 9. v ženski konkurenci.

Opozorimo naj na zapise o gorskih tekih, ki jih za Facebook na svojem profilu pripravlja Anej Likar. Anej redno posodablja tudi podatke o statistiki PGT. Njegove sestavke objavlja tudi Facebook profil Ljudstva tekačev.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Miran Cvet (KGT Papež) 33:39
  2. Simon Alič  (ŠD Nanos) 35:17
  3. Dušan Globočnik (KGT Papež) 39:25

Ženske:

  1. Mojca Koligar (KGT Papež) 38:53
  2. Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 46:23
  3. Urša Trobec (KGT Papež) 49:11

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Anej Likar (ŠD Nanos)
člani: Samo Vovk (Ljubitelj teka)
st. člani: Dušan Globočnik
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Miran Cvet
st. veterani: Bojan Galin (ŠKD Mekinje)
super veterani: Danilo Pudgar (TD Burja)
ml. članice: Gaja Leban Jež (AD Posočje)
članice: Ana Andlovec (Ljubitelj teka)
st. članice: Mojca Koligar -
ml. veteranke: Marjeta Jerala (Let's dance)
veteranke: Mihaela Tušar
st. veteranke: Tea Bajc (Triatlon klub Ajdovščina)

Fotogalerija (tudi vsi izidi) je na:

https://photos.google.com/share/AF1QipMUWP7c99SgHEyuouUsebJ9yuDuQvWpocWzpdAxVEqT2HaaUmg7sI2RoixFLjLx8A?hl=sl&key=TzV3bGRsU2piak94MDU4TkwtUVRUNDBVRWNhR2dB


VJ