Luka Koper 6. Istrski maraton se bliža

ISTRA

19 02
 2019

Slaba dva meseca nas še ločita od šeste izvedbe Istrskega maratona, po glavnem sponzorju poimenovanega Luka Koper 6. Istrski maraton.  V soboto, 13. aprila, bo tekla mladina, in to brezplačno, le prijaviti se mora predhodno, v nedeljo, 14. aprila, pa bodo na sporedu rekreativni Hoferjev tek na 10 kilometrov, polmaraton in kraljevska razdalja maratona. Središče dogajanja bo tokrat Portorož.

Najprej bodo startali maratonci, ob 9.30 iz središča Portoroža, ob 10. uri se bodo z istega mesta na pot podali  rekreativci, ob 11.15 pa bodo v Kopru začeli polmaratonci. Trasi maratona in polmaratona bosta le neznatno odstopali od predhodnih, saj geografija ne ponuja kaj veliko alternativ, dosedanjih pet tekov pa je potrjevalo sloves prijetnih, nadvse slikovitih tekov.

Razpisanih je 5000 tekaških mest na startih, po 2250 za krajša teka in 500 za maratonce. Tačas je prodanih 4000 mest, na voljo pa jih je še tisoč. Drugo cenovno obdobje se izteče 27. februarja, dan pozneje bodo startnine nekoliko višje.

Organizatorji izvajajo program pripravljalnih tekaških srečanj in ogledov prog. Naslednji dve srečanji bosta reXov tek (2. marca) v Izoli in testiranje polmaratonske proge Koper-Portorož (10. marca), obakrat ob 9. uri.

Dušan Mravlje, gostilna Strunjan  in Ljudstvo tekačev bodo tudi tokrat pripravili posebno, neuradno okrepčevalnico v Strunjanu, sedem kilometrov pred ciljem maratonske in polmaratonske preizkušnje. Maratonci in polmaratonci bodo v neposredni bližini lokala Mirjane Mozgan dobili vodo in poskusili pivo vodilnega češkega pivovarja. Legendarni ultraš bo tekače, za maratonce bo to 35. kilometer, za polmaratonce pa 15.,  spodbujal in bo na voljo za fotografiranje.

Spomnimo, Dušan Mravlje je eden od dveh Zemljanov, ki sta pretekla Severno Ameriko, Avstralijo in Evropo. Prve maratonce bo pozdravil nekaj po 11. uri, polmaratonce okrog poldneva.

Povezava na spletno stran IM:

http://istrski-maraton.si/

 

VJ