reXov tek, prvi v letu

IZOLA, KOPER

05 01
 2019

Prvi reXov tek v novem letu je pritegnil 20 tekačev. Za zimski čas so bile razmere tekaško ugodne. Zmagala sta Simon Strnad in Elena Safonova.

Med moškimi je bil Simonu najbliže Nizozemec Erik von der Heijden, zaostal je le za štiri sekunde. Tretji je bil Boštjan Šafarič, med ženskami je bila tretja veteranka Slavka Petraš. Druga je bila Kristina Bele, zmagala pa je Rusinja Elena Safonova, to je bila njena tretja zmaga na reXovem teku. Še naprej ostaja nepremagana in z rekordom (tokrat je za njim zaostala za sedem sekund).

Točkovanje starostno ponderiranih izidov po četrtem od šestih načrtovanih tekov na prvo mesto med ženskami postavlja Barbaro Adamič, Slavka Petraš pa zaostaja le za točko in ji diha za ovratnik. Med moškimi sta na prvem mestu poravnana Stojan Rodica in Jožef Tomažič, med njima gre iskati končnega zmagovalca, saj Simon Strnad za njima zaostaja 14 točk.

Dogajanje so popestrili Urbani tekači, ki bodo nekaj posnetkov z reXa uporabili pri pripravi promocijskega videa za Istrski maraton.
Fabio Ivančič se je tokrat spustil s hriba in tekel (zadnjič ga je ustavila bolezen), kot običajno je prišel polnih rok. Okrepčevalnica je bila, tudi zaradi nedavnih božično-novoletnih praznikov, preobložena z dobrotami. Tekači so se trudili, da mizo kar se da razbremenijo, a so bili le delno uspešni.

Naslednji reXov tek bodo organizatorji iz Ljudstva tekačev pripravili v soboto, 9. februarja.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Strnad 14:26
  2. Erik von der Heijden 14:30
  3. Boštjan Šafarič 15:35

Ženske:

  1. Elena Safonova 17:01
  2. Kristina Bele 17:23
  3. Slavka Petraš 19:03

Skupna točke starostnega hendikepa po štirih tekmah, moški:

  1. Jožef Tomažič 34
  2. Stojan Rodica 34
  3. Simon Strnad 20

Ženske:

  1. Barbara Adamič 31
  2. Slavka Petraš 30
  3. Elena Safonova 25

Fotogalerija je na:
https://photos.google.com/share/AF1QipMD42BOtpE7YXe37XrrcS6LwuUrKr8az7_WuFPBU82nfxnN1uF_4uTZ-lcw6qUckw?hl=sl&key=c3RobDhEdXZnN0MxNGcxTi1YSEdoMk8wNkZhbUtR

Video je na:
https://www.youtube.com/watch?v=cEr093GT_ZU&feature=youtu.be

 

VJ (avtor je član skupine organizatorjev tega teka)