6. Goricatlon

NOVA GORICA

15 12
 2018

DLT Filipides je kot eden od organizatorjev sodeloval tudi pri šesti izvedbi novogoriškega dobrodelnega teka Goricatlona. Pripravili so ga v soboto, 15. decembra 2018, v dokaj hladnem, a sončnem vremenu. Člani društva so tekli za različne ekipe, največ pa jih je bilo v ekipi Vitanest, ki je z 79 pretečenimi krogi zasedla peto mesto med 27 ekipami.

Vsi tekači so pretekli 1635 krogov in zbrali za 2426 evrov donacij. Udeležba je bila letos nekoliko nižja od lanske, saj je organizatorjem tokrat zmanjkovalo časa za temeljitejšo promocijo.  Zmagovalna ekipa je bila ŠD Nanos, ki ji je do stotice zmanjkal en sam krog, pred Vahto d.o.o.-28. decembrom (89) in Hero (85). Vitanest je zasedel presenetljivo visoko peto mesto (pri tem teku ne gre za kakšno hudo tekmovalnost, prav vseeno, koliko pretečeš, pa ni nikomur). Za zmagovalno ekipo sta tekla najhitrejši moški in ženska, Urban Lavrečič (19) in Lucija Krkoč (16).

Predsednica DLT Jana Kotar Ilijaš je tokrat tekla za Arctur, večino kolegov pa je delegirala v ekipo Vitanesta, za katero je ob petih filipidovcih kot posebna gostja tekla Rusinja Elena Safonova. Elena je 31-letna študentka, ki se je po opravljeni eni diplomi v Moskvi odločila, da v Kopru diplomira še enkrat, iz logistike. Čeprav je v Istri šele dobre tri mesece, že dobro govori slovensko in je (v slovenščini) prva dva izpita položila z devetko in desetko. Ob tem se udeležuje tekov, na katerih dokazuje, da je tudi odlična tekačica. Na Goricatlonu je bila ob Marku Paškulinu najuspešnejša članica ekipe Vitanest, zbrala sta po 15 krogov. Za to ekipo so tekli še Valda Dornik (sotekačem je ponudili svoje slastne slaščice), Miloslav Šimšič, Božo Faganelj in Venčeslav Japelj.

Izidi so objavljeni na
https://www.goricatlon.si/rezultati/

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipNoWUIjfNIPe2rusGt3bxM_B7ZA8ECDvudyQJh1T_5KPF9N9z5biY7ae-EC5VAWOg?hl=sl&key=U0EwUTZndDBhV3NzMWl3OFR6V2hvUjB2SVViMlFn

 

VJ