Evropska nagrada za ferplej

BRUSELJ

22 11
 2018

V Bruslju sta 22. novembra 2018 evropska panatlon zveza in evropsko združenje za ferplej pripravila 24. evropski kongres za ferplej in svečano podelitev priznanj za ferplej za leto 2018. Med dobitniki sta tekača Urša Trobec in Stojan Rodica iz Slovenije.

Svečanosti so se udeležili tudi predstavniki Slovenije v Bruslju: Violeta Bulc, komisarka za transport, dr. Ciril Štokelj, generalni direktor za komunikacije evropskega parlamenta, in dr. Rado Genorio, veleposlanik RS.

V okviru pokala Primorski gorski teki so 18. februarja 2017 pri Lipici pripravili Valentinov gorski tek na Kokoš. Eden od mlajših tekačev  je precenil svoje sposobnosti, še pred polovico proge mu je telo odpovedalo. Njegov kolaps sta opazila Urša Trobec  (ŠD Setnik) in Stojan Rodica (Primorski gorski teki). Ustavila sta se, preverila stanje mladega tekača in mu pomagala na noge, nato pa sta ga spremljala do cilja, ki se ga je mladenič težavam navkljub odločil doseči. Po prihodu na cilj sta obvestila organizatorje, ki so mladega tekača z vrha Kokoši odpeljali v dolino in do zdravnika. Ta je odredil opazovanje; dogodek se je za mladega tekača iztekel brez težjih posledic za zdravje.

O tem je poročal spletni portal Ljudstvo tekačev, ki je nato za slovenski olimpijski komite pripravil predlog in obrazložitev kandidature za nagrado za ferplej. Urša in Stojan sta priznanje za svoje dejanje prejela že tudi lani, na razglasitvi športnika Primorske v Hrpeljah.

 

VJ