Druga serija reXovih tekov

IZOLA, KOPER

01 10
 2018

Ekipa prostovoljcev Ljudstva tekačev, organizatorjev prve serije 12 reXovih tekov v letih 2017/2018, bo nadaljevala pripravljanje teh brezplačnih tekov, povezanih z Istrskim maratonom, ki ob reXovih tekih načrtuje še druge tekaške priprave na šesto izvedbo Istrskega maratona. Prvi reXov tek druge serije 2018/2019, v kateri bo šest tekov, bodo pripravili v nedeljo, 7. oktobra 2018, start bo ob 9. uri pri Rudi (Izola).

Potek tekov bo enak, kot je bil doslej, start (in cilj) bo torej vedno pri Rudi v Izoli, teklo pa se bo proti Žusterni in nazaj, po progi dolžine 4200 metrov. Začetek tekov je postavljen na 9. uro, prijaviti se bo mogoče od 8.30 dalje. Tisti tekači, ki so že tekli in so zadržali stalno startno številko, se bodo v nedeljo lahko samo postavili na start – in tekli. Vse ostalo je skrb organizatorjev. Tako bo tudi z novinci, ki se bodo odločili za stalno startno številko. Svoje podatke bodo povedali samo enkrat in bodo uvrščeni na seznam pripadnikov Ljudstva tekačev, kajti reXov tek je tek za Ljudstvo tekačev, brez vseh formalnosti, a na lastno odgovornost vsakega tekača.

Trije najhitrejši moški in tri ženske bodo vsakokrat prejeli medalje, razglašeni bodo zmagovalci letnikov, s posebno formulo pa bodo dosežki preračunani za sestavo dveh seznamov izidov, za moške in za ženske, s katerima bodo izničene starostne razlike. Z drugimi besedami: vsi starejši od 30 let bodo dobili bonus, odvisno od let, tako da se bodo lahko primerjali med seboj. Tokratna novost je, da bo prvih deset na tem seznamu starostno preračunanih izidov prejelo točke (prvi 10 … deseti 1), ki jih bodo na koncu sešteli in dobili absolutni vrstni red vseh šestih tekov, najboljši pa bodo nagrajeni.

In da ne pozabimo - zmagovalca bosta vsakokrat še naprej dobivala šampanjec. Ljudstvo tekačev ceni vsakogar, ki se odloči, da pride teč, ne glede na svojo pripravljenost, ob tem pa zna počastiti zmagovalce.

Startnine ni, za kritje minimalnih stroškov izvedbe pa so dobrodošli prostovoljni prispevki.

Seznam tekov:

nedelja, 7. oktobra 2018
sobota, 3. novembra
sobota, 8. decembra
sobota, 5. januarja 2019
sobota, 9. februarja
sobota, 2. marca

Štafeta Ljudstva tekačev Bovec Koper bo tekla 6. aprila.

VJ