7. Tek na Angelsko goro

OTLICA

26 08
 2018

ŠKTD Sinji Vrh je imelo z letošnjim tekom kar veliko težav. Zagodlo jim jo je vreme, vendar so se spremenjenim razmeram prilagodili, otroški tek pa so odpovedali. Najhitrejša sta bila Simon Alič in Tržačanka Nicol Guidolin.

58 udeležencev, ki so tekli med izvirom Hublja nad Ajdovščino in Otlico, mimo Otliškega okna, je zelo dobra udeležba, saj bi slabo vreme lahko okrivili za še precej slabši odziv. Pihala je močna burja, nosila je dež na meji snega in leda, termometer pa je kazal šest stopinj. V primerjavi z več kot 30 stopinjami kakšen dan prej je bila nedelja prava ledenica. Da bi tekače in svoje službe čimmanj izpostavljali, so cilj prestavili tik ob vaški dom, in tekmovalci so morali prav na koncu prečkati cesto, kar je kljub rediteljski službi vedno tvegano početje. Na srečo se je vse dobro izteklo, tekači so pritekli s šestih stopinj skoraj naravnost v pokrit prostor, kjer se je dogajalo vse ostalo: pašta in palačinke, šank je bil čisto pri roki, žreb je razdelil praktične nagrade. Ampak nihče od vprašanih se ni spomnil, da bi že kdaj tekel v takšnih razmerah. Uradna napovedovalka je celo predlagala, da PGT uvedejo novo disciplino, gorski tek z močnim vetrom (burjo).

Tisti, ki so stavila na Simona Aliča, so zadeli. Simon je (menda edini) na Otlico prišel z avtom, potem pa odtekel do starta – in se na tekmi vrnil na hrib. Najhitreje, edini pod 30 minutami. Simon Strnad, od katerega bi pričakovali, da bo dopolnil zmagoslavje Simonov, ni tekel, bil pa je prisoten. Ustavile so ga resnejše poškodbe, ki jih je staknil na mariborskem trejlu. Po tekmi je odhitel na urgenco, s sumom, da je nekaj reber počenih ali zlomljenih. Aliču sta sledila Elis Filipič, zdaj že stalnica na stopničkah, in mladi Denis Štenkler, iz katerega zna še kaj biti.

Med ženskami je slavila tokrat edina Italijanka Nicol Guidolin, naša znanka z X-teka Dimnice, tudi že zmagovalka. Napovedala je svoj prihod tudi na graparski Tek na Črno prst (naslednji tek iz serije PGT, 1. septembra, start bo ob 9. uri). Varineja Drašler je dodala še ene stopničke, zdi se, da so ji prešle v navado, vsekakor pa osvajalca tretjega mesta, tako med moškimi kot ženskami, vlivata optimizem glede prihodnosti gorskega teka pri nas.

Otroški tek so odpovedali. Tej odločitvi ne gre oporekati. Bi pa organizatorji, ki so svoje delo sicer opravili dobro in se trudili, lahko bolje izpeljali ciljni lijak. Zgrešilo ga je preveč tekačev, da bi krivdo lahko pripisali samo njim.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Alič (ŠD Nanos) 28:52
  2. Elis Filipič (Endorfin) 31:04
  3. Denis Štenkler 31:33

Ženske:

  1. Nicol Guidolin (CAI CIM SAG Trst) 35:26
  2. Varineja Drašler 38:11
  3. Urša Trobec (ŠD Setnik) 38:44


Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Denis Štenkler
člani: Marko Saksida (ŠD Nanos Podnanos)
st. člani: Elis Filipič
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Peter macuh (Team Grmada)
st. veterani: Stanko Čufer (PGT)
super veterani: Danilo Pudgar (TD Burja)
ml. članice: Varineja Drašler
članice: Jasmina Munih (ŠD Nanos)
st. članice: Nicol Guidolin
ml. veteranke: Nataša Drašler
veteranke: Urša Trobec
st. veteranke: Tea Bajc (Triatlon klub Ajdovščina)

Vsi izidi so na
http://www.primorskigorskiteki.si/

Fotogalerija 1 je na
https://photos.google.com/share/AF1QipN9hCZyxwAo8XPpzdABXhCX2__7YLKY6Jk7-BukT_yLAyZ_x8XCOTabQr-Wosg52A?key=QlJFLUxrY3lURURpVzZFQXZfUHpXa0JueDQwMzFR

Fotogalerija 2 je na

https://photos.google.com/share/AF1QipOYr8s3zTFnQPq7C0Zvw4-xw_qhu4dW-mBCKgnYc9snihcvHZvQ6GP5SPkGw6fd7w?key=M05pS2JycExRMnJpUkJlbGNSTHpodEFmcUV0QWtR

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=vqjz1EZNbUo&feature=youtu.be

 

VJ