17. Tek na Tabor

SEŽANA

25 08
 2018

Člani ŠD Kraški tekači so sedemnajstič pripravili svoj Tek na Tabor. Vreme jim ni bilo naklonjeno, pred in med tekom je krepko deževalo. Dež je lanskih 38 tekačev zbil na 33, ki pa so bili s ponudbo zelo zadovoljni. Najhitrejša sta bila Borut Terčon iz Klanca pri Komnu in Idrijčanka Sergeja Lipušček.

Tek na Tabor je bila edina prireditev ob sežanskem občinskem prazniku tisto soboto, vse ostale so odpovedali. Tekači pa so znova dokazali, da slabega vremena zanje ni. Proga je bila spolzka, a večjih težav ni povzročala.

Zmagovalec Borut Terčon je pogrešal nekaj močnejšo konkurenco, saj bi tako lahko tekli hitreje. Pa je bil vseeno hiter, edini je progo odtekel v manj kot pol ure. Na cilju se mu je najprej, z minuto zamude, pridružil Jurij Kovačič (iz Komna), še slabo minuto kasneje je trojko na stopničkah zaključil Luka Kofol iz Trsta, nekdanji atlet, zdaj pa rekreativni tekač in organizator tekov. Glede na to, da je bil sežanski tek predzadnji v letošnji seriji PPT za točke, poglejmo, kdo vodi v skupnem seštevku pokala. Trenutno lansko zmago brani Robert Petrovčič, bo pa o pokalih odločala zadnja tekma v Štanjelu 1. decembra.

Med ženskami je Sergeja Lipušček še osmič stopila najviše in ostaja nepremagana. Pokal je osvojila že po teku v Kobaridu. Dve minuti za njo je bila na cilju Kristina Ipavec, ki je lani v Sežani prvič zmagala, tretja je bila še ena Kristina, Bele, ki je bila pred aktualno primorsko pokalno prvakinjo Rebeko Petrovčič in tretjo Kristino, Vanceta – slednja je bila v Kobaridu pred njo, na tretji stopnički. V naštevanju zmagovalk starostnih kategorij nam ni bilo treba kobariških izidov prav nič spremnjati.

Organizatorji so letos običajnemu sporedu dodali žreb praktičnih nagrad ter degustacijo kraškega pršuta in terana. Oboje je bilo izvrstno in je spravilo tekače v dobro voljo. Pršut je s svojo sedem desetletij staro salamoreznico, ki še vedno reže tako, da ji novejše ne morejo blizu, ponujal nekdanji tekač Vojko Markočič iz Štanjela. Vojko je res specialist, reže samo pršut Pršutarne Lokev. Tokrat je ponudil pršut, starejši od 12 mesecev, soljen izključno s piransko soljo.

Na pohodu je sodelovalo 22 članov društva Sožitje Sežana.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Borut Terčon (AK Gorica) 29:47
  2. Jurij Kovačič (Optika Tom) 30:43
  3. Luka Kafol (Trieste Atletica) 31:34

Ženske:

  1. Sergeja Lipušček (DLT Filipides) 33:49
  2. Kristina Ipavec (ŠD Nanos) 35:53
  3. Kristina Bele (AK Pivka) 36:10

Zmagovalci kategorij:

Ž 50 in starejše: Sergeja Lipušček
Ž 40-49: Kristina Bele
Ž 30-39: Kristina Vanceta
Ž do 29: Kristina Ipavec
M 60 in starejši: Robert Petrovčič (AK Pivka)
M 50-59: Branko Vrečar
M 40-49: Robi Mikuž (ŠD Hotedršica)
M 30-39: Luka Kafol
M do 29: Borut Terčon

Vsi izidi so na
http://tdbistrc.org/rezultati-primorskih-pokalnih-tekov/

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipM91zJ0qugQhVzOJmoefKb4UAMqAlY02K3TI_lEVs7dvy5ygFFgFnI2pADaBl1RSA?key=bEtXT3V3V2doWjdJTGJhczBHal9LN2VhU2ZzZXRR

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=H0d_KW7Qblc&feature=youtu.be

 

VJ