7. Šmarski tek

ŠMARJE PRI SEŽANI

04 08
 2018

Vaška skupnost Šmarje pri Sežani je v sodelovanju  s ŠD Astraea Tours in ob pomoči kolegov, tekaških zanesenjakov,  pod taktirko Stojana Rodice na prvo avgustovsko soboto sedmič pripravila večerni Šmarski gorski tek, veljaven za članske točke PGT. Tekel je 101 tekač, najhitrejša sta bila Simon Strnad in Lucija Krkoč.

Šmarčani nadaljujejo s pripravljanjem edinega gorskega teka v PGT v večernem terminu in tekači so se tudi letos odzvali v enakem obsegu kot lani (lani 100 udeležencev). Vročina je bila tokrat manj nadležna, termometer je ob startu kazal 32 stopinj, medtem ko so jih lani beležili kar 37. Tekači so bili na to pripravljeni, organizatorji so jih opozorili na te okoliščine in previdnost, ob tem pa pripravili vrsto osvežitev, od tuširanja na progi do velikih količin sadja na cilju. Edina pripomba, ki smo jo slišali, je letela na lokacijo vodnih osvežitev na progi; te bi morale biti razporejene tudi na prvih, ne samo na zadnjih kilometrih proge. Primerov dehidracije tokrat ni bilo.

Simon Strnad je ponovil lansko zmago, Uroša Rozmana pa je z lanskega drugega mesta zrinil Tomaž Ferjančič. Četrti je bil  Suhi, triatlonec Aleš Suhadolnik, ki se pripravlja na SP v ironmanu in mu krajši teki pomagajo izboljševati hitrost. Simon je v minulih dneh na Trejlu orhidej zabeležil drugo mesto (po padcu), na štafetnem teku v Miljah pa je njegova trojka v ostri konkurenci stopila na tretjo stopničko.

Med ženskami je lanska zmagovalka Rebeka Petrovčič najvišje mesto na stopničkah prepustila Luciji Krkoč; to je bil prvi uradni tek šampionke po porodu pred petimi meseci. Tretja je bila Varineja Drašler, druga na predhodnem teku v Jaznah. Nekoliko moramo popraviti podatke o tej mladi tekačici, novinki na progah PGT, zapisane v poročilu iz Jazen: Varineja ni več tabornica, študentka pa je še, in ni Ljubljančanka, temveč Vrhničanka (v Ljubljani je obiskovala srednjo šolo). Tako ona kot njena mama Nataša sta stali na drugi stopnički v kategorijskih razvrstitvah Šmarij. Četrta je bila Tanja Božič, ki je šesto mesto na Jaznah nadgradila z uvrstitvijo tik pod stopničke.

Tino Mavrič, zadnji čas odsotno s primorskih tekov, je z izvedbo kolesa na ciljni črti nadomestila Simona Glavan.

Tekla je – kot vsakokrat – tudi skupina italijanskih gorskih tekačev, ki pa je imela pripombe na objavo napovedi teka na spletni strani Krasnadlani in obljubo popustov.

Za osvežitev je poskrbel nov bazen, tudi tokrat so izžrebali dobitnika pršuta, za konec je sledil nastop plesalk/telovadk na drogu, ki postaja zaščitni znak tega teka. Na progi je tekače spodbujal bobnar Ajk.

Naslednji tek iz serije PGT bo 15. avgusta Vzpon na Široko v Mostu na Soči, znan po obilni kulinarični ponudbi tekačem.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Strnad (ŠD Nanos) 30:43
  2. Tomaž Ferjančič (ŠD Nanos) 30:58
  3. Uroš Rozman (ŠD Olimpik) 31:14

Ženske:

  1. Lucija Krkoč (ŠD Nanos) 35:49
  2. Rebeka Petrovčič (AK Pivka) 39:24
  3. Varineja Drašler (Artstone) 39:39

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Denis Štenkler
člani: Uroš Rozman
st. člani: Aleš Suhadolnik (Tiatlon)
ml. veterani: Tomaž Ferjančič
veterani: Simon Strnad
st. veterani: Frenk Valant (ŠD Ribno)
super veterani: Boris Žigon (DLT Filipides)
ml. članice: Rebeka Petrovčič (AK Pivka)
članice: Lucija Krkoč
st. članice: Tanja Božič
ml. veteranke: Marta Švigelj  (PGT)
veteranke: Urša Trobec (ŠD Setnik)
st. veteranke: Rada Milič (ŠD Kraški tekači)

Vsi izidi so objavljeni na
http://www.primorskigorskiteki.si/index.php/rezultati-2018

Fotogalerija 1 je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOrTqF_tGN7bYV3kKQwN0ddxjSmQh8dUFxc2EePqF2wGRGD4KVDmStszktFScZjdw?key=ODZGZ0VmSDFTdktqYmZhMlViYkVPNl9xQXc1YTRn

Fotogalerija 2 je na

https://photos.google.com/share/AF1QipMFG0z49-9ktqbN0iPZ98FYX3q0Cxq5IdWA7l0YfZ2uL1iSVewhDmc-IVbTa-V7xg?key=ZmdpWEtQcnJ0Y0IxZ1BhZFFnZlJLMnpXZWxrb0xn 

Fotogalerija 3 je na

https://photos.google.com/share/AF1QipPzzeVTxa9O8WzlxB9BD2hUnh1Qgi8khU-rxK0_VbYPHmlN8-wxT5ruCKxLd4-kBw?key=cVZlZk9hdlZGUjNrX0pfbkRzbmNySkJWM01OUVBn

Video je na

https://www.youtube.com/watch?v=sYv7NzPT2og&feature=youtu.be

 

VJ