11. reXov tek

IZOLA, KOPER

16 06
 2018

Predzadnji reXov tek, 11. po vrsti, je pritegnil 17 tekačev, ki jih je hladil prijetni vetrič. Bilo je še prezgodaj za pravo vročino, po teku pa je prijal skok v vodo (morje ne bi moglo biti bolj pri roki). Zmagovalca sta bila Izolan Mitja Volčanšek in Pivčanka Neža Lenarčič.

Lenarčiči so tokrat s seboj pripeljali maline, nekaj kot darilo tekačem, nekaj jih je bilo na voljo za nakup. Bile so izvrstne in so po teku – teknile.  Neža je ponovno stala na najvišji stopnički in ima pred zadnjim reXovim tekom lepe možnosti, da je tudi v skupnem seštevku najboljša. Na zadnjem od ducata tekov bodo namreč organizatorji pregledali uvrstitve med tri najboljše in sešteli točke (1. mesto 3 točke, drugo 2, tretje 1). Zadnji tek bo ponudil dvojne točke, za zmago torej 6 točk. Šampanjca ne bo manjkalo, dobili ga bodo vsi na stopničkah.

Novinka na teku je bila Anesa Kurbegović (letnik 2001), to je bil sploh njen prvi »uradni« tek, a se je že veselila srebrne medalje in časa pod 20 minutami. Doslej najuspešnejšega udeleženca reXovih tekov Simona Strnada so na isti dan v Podbrdu pozdravili kot zmagovalca Gorskega maratona štirih občin. Tja se je dan pozneje odpravil Edi Sorgo, v Izoli bronast, Iztoku Možini je delal družbo bosih nog, v Podbrdu pa je na 12-kilometrski progi zasedel peto mesto. Edi je, tako kot Mitja, pripadnik tekaškega kolektiva Istrski tovar (v ustanavljanju).

Zadnji reXov tek bo na sporedu 30. junija, potem pa se bo ta tekaška prireditev poslovila. Kaj se bo z njo dogajalo v prihodnje, je še povsem negotovo, bodo pa pri določanju usode tega teka izvirne zasnove glavno besedo imeli organizatorji prostovoljci iz Ljudstva tekačev in tekači. Če si bodo močno želeli še novih izvedb reXovega teka, se zna zgoditi, da jih bodo tudi dobili …

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Mitja Volčanšek 15:57
  2. Boštjan Dolgan 16:10
  3. Edi Sorgo 16:38

Ženske:

  1. Neža Lenarčič 18:24
  2. Anesa Kurbegović 19:55
  3. Saša Petejan 21:48

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipNOtksVEt34oJ8TdANtn8E59VdtY0cvHu1A8iE61Kw50Hx076J9eTbJ-NH6J69rNw?key=LTdkbmxmd1d6dUNWVXhrUkZwdjJEMlI4WU9WcUVR

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=y4Qkwh6BEzI&feature=youtu.be

 

VJ (avtor je član skupine organizatorjev reXovega teka)