15. Gorski tek na Špičasti vrh

ZADLOG

27 05
 2018

Na 15. Gorskem teku na Špičasti vrh je teklo 57 odraslih in 27 otrok. Najhitrejša sta bila Marko in Petra Tratnik.

Gorski tek, ki ga poldrugo desetletje pripravlja društvo Trma, je eden prijetnejših v seriji PGT in redno ga obiskujejo tudi italijanski tekači. Pr Bizarju, kjer je središče dogajanja, tekače sprejmejo z majhnimi priboljški, za zaspane skuhajo kavo, vse pa nagovorijo s prijazno besedo. Letos je bila gostoljubnost v Zadlogu namenjena 84 tekačem. Gostitelji so se spraševali, ali to ni nekam malo, in dobili odgovor, da ne, kajti konkurenca tekov je vsako leto hujša, izbirčnost tekačev pa je tudi v porastu.  Zadlog obiskujejo stalni udeleženci tega teka in tudi tokrat so se za zvestobo s priznanji zahvalili vsem z desetletno udeležbo.

Boj za zmago se je bil med prijateljema Markom Tratnikom in Simonom Aličem. Noben od njiju ni bil posebno spočit, a se vseeno nista šparala (Marko si ne privošči počitka pri gozdnih opravilih, Simona pa tačas preganja košnja, poleg tega je dan prej tekel na Krvavec – in med precej mlajšimi konkurenti osvojil drugo mesto). Gorenjec in dodobra naturaliziran Primorec  Simon je vrh Špičastega vrha čestital Marku, potem pa odhitel domov na košnjo. Tretji je bil Panikuc Borut Mlakar.

Markova sestra Petra je s precejšnjo prednostjo zmagala pred starejšima tekmicama, Mihaelo Tušar in Marto Švigelj, katere pripravljenost se po tekmovalni pavzi hitro izboljšuje.

Razveseljiv je bil pogled na 27-člansko skupino otrok, med katerimi je z dvema kilometroma mladinske proge opravil tudi najmlajši, komaj triletni Dane Rupnik. Kar 12 mladih tekačev nosi priimek Rupnik, z množičnostjo so prekosili Habe Dream Team, Fajdigove in Žgavčeve.


Naslednji tek iz serije PGT bo 2. junija 2018 tek na Ratitovec, tudi gorskotekaško svetovno prvenstvo za veterane, tek pa bo štel tudi za Pušeljc.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Marko Tratnik (ŠD Nanos) 21:36
  2. Simon Alič (ŠD Nanos) 22:02
  3. Borut Mlakar (ŠD Šentviška gora) 25:08

Ženske:

  1. Petra Tratnik (ŠD Nanos) 26:15
  2. Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 29:29
  3. Marta Švigelj (PGT) 32:08

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Denis Štenkler (Koritnica)
člani: Marko Tratnik
st. člani: Edi Sorgo (Istrski tovar)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Simon Drole (PD Podbrdo)
st. veterani: Stanko Čufer (PGT)
super veterani: Danilo Pudgar (TD Burja)
ml. članice: Anja Mikuž
članice: Petra Tratnik
st. članice: Jasmina Likar (Ajdovščina)
ml. veteranke: Marta Švigelj
veteranke: Mihaela Tušar
st. veteranke: Tea Bajc (Triatlon klub Ajdovščina)
ml. dečki: Jonatan Čuk (OŠ Črni Vrh)
ml. deklice: Ana Rupnik (OŠ Črni Vrh)
st dečki: Natan Maj Poženel (ŠKTD Lom)
st. deklice: Elizabeta Habe (Habe Dream Team)

Vsi izidi so objavljeni na
http://www.primorskigorskiteki.si/index.php/rezultati-2018

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOUZUlTKLTIVt8QBWvQtqFikIWHwQuof0vy-FN8UbPTnBHqtrG2g5uCciUbzDMitQ?key=U1VXdEVmd21XUV8xOEMtRTFYY3I0aWVxY2ZtWFhn

Video je na

https://www.youtube.com/watch?v=EyzRGaPJfuU&feature=youtu.be


VJ