10. reXov tek

IZOLA, KOPER

26 05
 2018

Prostovoljci Ljudstva tekačev so 26. maja 2018, na vikend, ki je bil spet nabit z bogato tekaško ponudbo, pripravili že deseto izvedbo reXovega teka. Med enajstimi tekači sta bila najhitrejša Peter Harnold in Barbara Adamič.

Prvi reXov tek so organizirali tik pred iztekom lanskega leta, v zimskih razmerah, deseti pa je bil že čisto poleten. Za tistega, ki poleti ne naredi tekaške pavze, je tek s startom ob 9. uri kar primerna priložnost, da se razgiba. Peter Harnold ob svoji prvi zmagi ni utegnil počakati na medaljo, zato pa jo je prejel ob tokratnem prihodu v Izolo. Po pričakovanjih ji je malo kasneje dodal še eno in pri tem izboljšal svoj osebni rekord teka. Na stopničkah sta bila še Edi Sorgo in Tadej Jurkovšek. Tudi Barbara Adamič je že zmagala, med najboljšimi pa sta ji družbo delali Saša Petejan in Klara Basaneže.

Fabio Ivančič se je s hriba na startno mesto spustil tudi tokrat, zaradi nedavne operacije očesa pa tokrat ni tekel. A ni se odrekel »razvadi«: kolege in kolegice je povabil na odlične česnje. Sosedove, je povedal, »moje so znotraj gnile in so še vse na drevesih«.
Med tekači je bil Krašovec Gregor Fabjan, organizator novega Teka po kraških klancih v Križu, ki bo na vrsti 10. junija, s startom ob 11. uri. Vabljeni na Kras, tekače bo za pet evrov (predprijava) čakal tudi topli obrok.

Vrstni red prvih treh se je po uporabi starostne formule, ki vse tekače virtualno spravi na starost 30 let,  praktično ni spremenil, le da je Tadeja prehitel bosonogi Iztok Možina.

 

Izidi:

Moški:

  1. Peter Harnold 14:50
  2. Edi Sorgo 15:38
  3. Tadej Jurkovšek 18:32

Ženske:

  1. Barbara Adamič 19:41
  2. Saša Petejan 21:51
  3. Klara Basaneže 25:54

Vsi izidi so na Facebooku
https://www.facebook.com/reXovtek/

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOKVgvgXOM4YIDROgAu5QOqubT2xzmywHub7IWWssCISF1GZYRW0K-S0WhDcdTdzQ?key=dW1WcWI2S2JQYTBqa3BOUVJRR0pJMkkwSng2a2F3

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=nRivYCOKLEo&feature=youtu.be

 


VJ (avtor je član skupine organizatorjev)