9. KBK trejl

HOTAVLJE

19 05
 2018

Ekipa ŠD Marmor Hotavlje je s sodelavci tudi letos odlično opravila svoje delo pri izvedbi tradicionalnega hotavskega gorskega teka. Ta je bil tudi letos, tako kot lani, 20-kilometrski trejl z najvišjo točko vrh mogočnega Blegoša. Najhitrejša na 9. KBK (Kopačnica-Blegoš-Kopačnica) trejlu sta bila med 181 tekači Gašper Bregar in Saša Pisk.

Vreme je bilo idealno, brez dežja in ne prevroče. Organizatorji tekov v vikendu 19.-20. maja so srečno ujeli okno sončnih dni v seriji deževnih. Razmere na terenu, kjer je bilo razmeroma malo blata, so se ujele z razpoloženjem enega vodilnih slovenskih gorskih tekačev Gašperja Bregarja, za katerega je bil KBK trejl ustrezen trening v pripravah na evropsko gorskotekaško prvenstvo oziroma kvalifikacije za sestavo reprezentance. V merjenju s Simonom na kvadrat (Alič in Strnad) je bil bistveno mlajši tekmec najhitrejši, Gašper je za približno sedem minut izboljšal Strnadov lanski rekord.

Med dekleti sta bili tokrat na vrhu lani tretja Saša Pisk in Mihaela Tušar, obakrat druga, Urša Trobec pa je merjenje Saše in Mihaele, ki dolgo ni pokazalo, katera je močnejša, opazovala iz »varne« oddaljenosti.

Organizatorji so zadržali dosedanje značilnosti prireditve in dodali še kakšno novo posebnost. Vsekakor KBK sodi med tekačem najprijaznejša srečanja, rekordna udeležba je posledica prizadevnosti in prijaznosti Hotavcev, od prve jutranje kave in domačega peciva, prek daril za vse tekače in dodatnih daril, ki jih je razdelil žreb, do svojevrstnih »medalj«, opredmetenih v poticah in hlebcih kruha. Kdor je iz Kopačnice odšel s katero od njih, je doma užival v nadvse okusni kulinarični specialiteti.

Zadetek v polno je bila odločitev skupine italijanskih gorskih tekačev, da se na Gorenjsko in Primorsko odpravijo ne samo na KBK, temveč si privoščijo nekajdnevni izlet s tekom in kolesarjenjem po čudovitih krajih tistega konca Slovenije.

Tek je veljal za točke PGT, bil pa je tudi prvi v seriji štirih preizkušenj Pušeljca, v katerem so še Ratitovec, GM4O in Črna prst. Naslednji gorski tek PGT bo nedeljski Tek na Špičasti vrh (Zadlog, 27. maja).

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Gašper Bregar (KGT Papež) 1:27:20
  2. Simon Alič (ŠD Nanos) 1:33:23
  3. Simon Strnad (ŠD Nanos) 1:36:48

Ženske:

  1. Saša Pisk (ŠD Bibov) 1:56:15
  2. Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 1:56:48
  3. Urša Trobec (ŠD Setnik) 2:01:41

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Gašper Bregar
člani: Simon Razpotnik (KGT Papež)
st. člani: Elis Filipič (Endorfin)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Simon Strnad
st. veterani: Bojan Galin (ŠKD Mekinje)
super veterani: Marjan Lotrič (Salming Team Kranj)
ml. članice: Tajda Bogataj (SportKa)
članice: Saša Pisk
st. članice: Monja Drnovšek (Celje)
ml. veteranke: Urška Robnik (IPA klub Ljubljana)
veteranke: Mihaela Tušar
st. veteranke: Milojka Čufer (Podbrdo)

Vsi izidi so objavljeni na
http://www.primorskigorskiteki.si/index.php/rezultati-2018


Fotogalerija 1 je na
https://photos.google.com/share/AF1QipMujpPQRyX1DjBSyfJfW114kkyexzhaiYma2C14IQfyNvYSjTc0Ullycyeu3aLDSA?key=TUlGc045bVdCcmZtelNTZUgtOFdURkdQc1UyZmt3UGdpVnhn

Fotogalerija 2 je na
https://photos.google.com/share/AF1QipMywiWXQNjJ--haXF15guJ9jwfnjjubqK3DKO8k8p4tX7k0JJGtATv7xOXMDcfu-w?key=M3pUT3pWZ19HbWRTbDNYUk9jQm9HVXhudVFTeU9R

Fotogalerija 3 je na
https://photos.google.com/share/AF1QipP25f-RIEpGu3HmAbgKWQksiwWc-nWBzYTXZJjKMf_tZUlch8Boo2HaCVFsfW0O5A?key=UFJMTlUwdVhFTVZwUy0yOVlYZWRWUjVsbXBwN19R

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=Mvu1Idg-mYQ&feature=youtu.be

 

VJ