8. reXov tek

IZOLA, KOPER

28 04
 2018

Ljudstvo tekačev je na za promet zaprtem odseku obalne ceste med Koprom in Izolo 28. aprila 2018 izpeljalo že osmi brezplačni reXov tek. Teklo je 28 tekačev, zmagala sta Simon Strnad in Barbara Adamič.

Prijetno vreme je bilo že skoraj pretoplo za katerega od tekačev, ki so tokrat v Izolo prišli celo s Štajerske, Gorenjske, iz Ljubljane in Nove Gorice. In seveda iz bližnjih krajev Primorske. Zmagala sta Simon Strnad, že četrtič, in Barbara Adamič. Simon je imel nekaj dni pred reXovim tekom kar dinamičen tekaški razpored. Nudil je gostoljubje japonskemu gorskemu tekaču Fužiju Mijačiju, dobremu znancu primorskih in slovenskih tekačev in privoščila sta si nekaj zanimivih nastopov. Simon si prizadeva dvigniti svojo pripravljenost pred svetovnim veteranskim prvenstvom v gorskem teku na Ratitovcu, kjer bo branil lanski naslov, in se hkrati izogniti preteči poškodbu. Ponoviti zmago se zdi nemogoče, utegnejo pa Slovenci visoko seči v ekipni konkurenci.

Barbara se je veselila druge zmage na tem teku, dosegla pa jo je na dan, ko njena babica praznuje rojstni dan – zmago je posvetila njej. Zanimivo, babica šteje prav toliko let kot Fabio Ivančič, ki je tudi tokrat nastopil. Druga sta bila Boštjan Dolgan iz Košane, s katerim sta tekla tudi sin Tjaž in hčerka Tajda (bila je najmlajša na teku, letnik 2006), ter Gorenjka Polona Ivanež. Polono so organizatorji enkrat že postavili na stopničke, a po pomoti, in tokrat jim je vrnila nezasluženo medaljo, zaslužila pa si je drugo, srebrno.

Tekla je tudi Sonja Leskovar, novogoriška ultramaratonka, ki so ji pri srcu dobrodelni teki in druge humanitarne akcije. Spremljala je kolegico in v teku predvsem uživala. Pohvalila je organizatorje in napovedala, da na ta tek še pride.

Preračun izidov na virtualno starost 30 let je ob Simonu na prvo mesto postavil Polono. Tokrat je majice X-teka Dimnice obleklo rekordno število tekačev in vse kaže, da bo tega promocijskega darila kmalu zmanjkalo. Vabilo na peti X-tek Dimnice, ki ga Ljudstvo tekačev z Jamarskim društvom Dimnice Koper in drugimi sodelavci pripravlja za 16. september, je že objavljeno na spletni strani Ljudstva tekačev:
https://www.ljudstvotekacev.si/sl/domov/aktualno.html.

Tudi tokrat je bila okrepčevalnica odlično založena, saj so tako prostovoljci-organizatorji kot nekateri tekači prinesli svoje prispevke. Obstaja celo nevarnost, da se reXov tek preimenuje v mafinov tek …

Naslednja, deveta izvedba je napovedana za 12. maj 2018.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Strnad 15:02
  2. Boštjan Dolgan 15:27
  3. Stojan Rodica 16:20

Ženske:

  1. Barbara Adamič 19:15
  2. Polona Ivanež 19:19
  3. Tina Mavrič 20:03

(Spletno stran LT še vedno dodelujemo, zato so izidi in fotografije na voljo na našem Facebook profilu.)

Fotogalerija je na
https://photos.google.com/share/AF1QipOhFfwYZQw-Hqd5UcsyAq7r_vAeKd-HV7ck4-XvazK6JRYx87h1WUhU3_2BKQgIjw?key=SjhlNGhYVjRGLW4xaTcyRDZTUXN5Y1VYbzJBeW13

Video je na
https://www.youtube.com/watch?v=Z7gfaovO26o&feature=youtu.be

 

VJ (avtor je član organizacijske ekipe teka)