Drugi reXov tek

IZOLA, KOPER

20 01
 2018

Ekipa Ljudstva tekačev je 20. januarja drugič pripravila reXov tek. Tokrat je bil start na izolski strani, pri Rudi, kjer je na voljo več parkirnih prostorov, v neposredni bližini je gostinski lokal, pri roki so tudi trgovine. Poleg tega so najboljše na »stopničke« lahko postavili na priročno klop, z morjem in pogledom na tisti čas dobro vidno italijansko obalo vse do Benetk v ozadju.

Med 30 tekači, pripadniki Ljudstva tekačev, ki so se tokrat postavili na startno linijo, sta bila najhitrejša Simon Strnad in Kristina Bele, oba dobro znana s primorskih pokalnih tekov, oba tudi zelo uspešna. Kristina je izboljšala rekord zmagovalke prvega teka Neže Lenarčič, Simon pa je tekel zadržano, saj ga je v nedeljo čakal daljši tek v Italiji. Tako rekorder še naprej ostaja Mitja Volčanšek s časom 15:06.

Kaže, da je ponudba reXovega teka privlačna za marsikoga, ki želi izboljševati svojo hitrost na tem teku, tako rekoč intervalnem teku za tekače dolgih prog. Oddanih je že več kot dvajset stalnih številk, katerih prednost je v tem, da tekač s pripeto startno številko enostavno pride na start – in teče. Prostovoljci LT zagotavljajo visok tekaški standard (med drugim prek e-pošte načelno že nekaj ur po teku domov dobijo obdelane izide, tako absolutne kot ponderirane glede na starost tekača, zraven pa še podatek o tem, ali je bil posameznik najboljši v svojem letniku).

Tokrat je pri pripravi osvežitve (čaj) pomagal predstavnik Urbanih tekačev Bogdan Kozina. Je pa tudi tekel, in to zelo uspešno, saj ga je starostni preračun postavil na drugo mesto. Njegova hčerka Jasmina je tudi tekla, Urban pa je tokrat čuval moški del naraščaja.

Istrski maraton je vse bliže in reXov tek je lahko dober test tekaške pripravljenosti poltretji mesec pred startom na enem od njegovih treh tekov. Naslednji reXov tek je napovedan za 10. februar, pustno soboto. Start bo na izolski strani, pri Rudi. Verjetno bomo na startu videli tudi kakšno šemo ...

Dodajmo še podatek, da se vsi udeleženci tega teka, ki ob prijavi povedo svoj e-naslov, uvrstijo na seznam prejemnikov hitrih informacij o vseh primorskih pokalnih in pomembnejših slovenskih tekih.

 

Izidi:

Absolutno, moški:

  1. Simon Strnad 15:30
  2. Borut Ložar 15:48
  3. Boštjan Dolgan 15:55

Ženske:

  1. Kristina Bele 17:33
  2. Neža Lenarčič 19:03
  3. Slavka Petraš 19:19

 

absolutnoAbsolutni izidi in pregled zmagovalcev letnikov.

 

ponderirano

Absolutni in glede na startost popravljeni izidi.

 

rt2-start

Posnetek pred startom. Desno je Urban Praprotnik z Julijem na rokah.

 

rt2-jasmina2
Jasmino Kozina Praprotnik je v finišu spodbujal sin Oskar.

 

rt2-simon
Simon Strnad prihaja v cilj.

 

rt2-kristina
Kristina Bele je na poti na smučišče skočila do Izole in si pritekla zmago.

 

rt2-naj
Šest najhitrejših.

 

rt2-francazala

Tudi tokrat je žreb razdelil tri tekaške majice X-teka Dimnice. Igor Franca je svojo podaril najmlajši tekačici Zali Lenarčič.

 

Fotogalerija je na povezavi.

Video je na povezavi.

VJ (avtor je eden od organizatorjev reXovega teka)