Trojni goriški izziv

GORICA

08 01
 2018

Naši tekaški kolegi organizatorji iz Gorice (Gruppo Marciatori Gorizia) so za letošnjo sezono svojo lansko ponudbo polmaratonov nekoliko spremenili. Ponujajo Izziv 2018, Challenge – dal Collio all' Isonzo 2018. Startnina za tri 21-kilometrske teke znaša 50 evrov, če bo plačana do 21. januarja 2018.

Goričani so svoj goriški polmaraton prestavili z zgodnjespomladanskega termina na oktober, na začetku marca pa zdaj ponujajo polmaraton v Škocjanu (San Canzian d'Isonzo pri Ronkah), ki bo v njihovem pokalu nadomestil lanski tek 32 cippi. Briški polmaraton ostaja pri standardnem terminu. To so torej trije teki Izziva: Maratonina del Collio, 28. januarja v Koprivnem (Capriva del Friuli), Maratonina dell' Isonzo, 4. marca v Škocjanu, Maratonina di citta di Gorizia, 21. oktobra v Gorici.

Predsednik GMG Emiliano Feleppa nam je zagotovil, da Slovenci niti letos ne bodo potrebovali zdravniškega spričevala niti tekaške dovolilnice, imenovane runcard.  Za prijavo na oktobrski goriški maraton in posledično tudi za trojni Izziv bo zadoščalo, da tekač zgolj navede svoje članstvo v športnem društvu/klubu, za ostala dva teka pri posamičnih prijavah pa niti to ne bo potrebno. Seveda pa ne škoduje, če se tekač izkaže še z runcard.

Podrobnosti so na povezavi.

 

izziv-startNajprej bo na vrsti Briški mali maraton (Maratonina del Collio), 28. januarja 2018. Ta tek, ki nadaljuje tradicijo polmaratona v Medei, priteguje vse več slovenskih tekačev.


VJ