5. dobrodelni Goricatlon

NOVA GORICA

23 12
 2017

Dobrodelni tek Goricatlon je doživel še drugo izvedbo v letu 2017, sicer pa skupno peto. Tokrat so ga organizatorji, Rotary klub Nova Gorica in DLT Filipides, skrajšali z 12 na 6 ur, kar je olajšalo izvedbo, hkrati pa je bilo za tekače prijetneje, saj so se izognili mrzlim uram, in ker je narava poskrbela, da je bilo vreme tokrat najlepše doslej, je bilo nekaterim kar pošteno vroče, drugim pa je bilo všeč tekaško martinčkanje.

Največ krogov so zbrali Marsovci, tekači prve ekipe ŠD Nanos, ki so delovali, kot da so res s kakšnega drugega planeta (103 krogi, sledili so jim tekači 28. decembra z 92 in Nanosove druge ekipe z 91 krogi), največ denarnega prispevka pa so se Goricatlonu namenili dati predstavniki Vahte (537 evrov, na drugem mestu je bil prispevek ekipe Hit je fit s 425, na tretjem pa Zvezd Rafuta s 300 evri). Največ krogov je odtekel Marko Tratnik, 18, njegova sestra Petra pa je bila najhitrejša med dekleti, zavrtela je 16 krogov. Teklo je 55 ekip, prispevke pa so darovali člani 36 ekip (nekateri darovalci so imeli več tekaških ekip).

Nekaj minut po koncu teka, ki je trajal natanko šest ur, od 10. do 16. ure, je bil kupček prispevkov visok 4480 evrov, vodja prireditve Tomi Ilijaš pa je napovedal, da se bo ta znesek po nakazilih vseh prispevkov najverjetneje še nekoliko dvignil.

 

tretja

Nova Gorica je šest ur živela s tekači in jih spodbujala.

 

1podenarju
Predstavnik Vahte prejema priznanje za največji prispevek. Levo Tomi Ilijaš, v sredini župan Tomaž Arčon.

 

1po krogih
Marsovci iz ŠD Nanos so edini presegli mejo stotih krogov. Marko Tratnik je tretji z desne, četrta je Petra Tratnik.

 

Fotogalerija 1 je na povezavi.

Fotogalerija 2 je na povezavi.

Fotogalerija 3 je na  povezavi.

Fotogalerija 4 je na  povezavi.

Fotogalerija 5 je na .

(Do zamude pri objavi fotogalerij je prišlo zaradi "hitrosti" poštnih pošiljk, ki od enega do drugega konca Primorske potrebujejo dva dneva.)

 

VJ